Spyshots

Eerste goede foto´s nieuwe Mercedes E-klasse

Dit zijn de eerste duidelijke foto´s van de nieuwe Mercedes E-klasse. De sedan staat gepland voor medio 2009 en inmiddels duiken de eerste prototypes veelvuldig op. Voor het eerst hebben wij nu foto´s van een prototype dat is voorzien van minder camouflage dan ooit tevoren. Maak kennis met de nieuwe Mercedes E-klasse.

Al geruime tijd duiken er overal ter wereld prototypes op van de compleet nieuwe Mercedes E-klasse. Maar zoals dat ook bij de C-klasse en de GLK is gegaan waren deze modellen nog zwaar gecamoufleerd. Ondanks dat we over wat details beschikken viel er over het design nauwelijks iets te zeggen. Daar is nu verandering in gekomen. In Stuttgart – nabij Mercedes hoofdkantoor - werd dit prototype betrapt. En daarmee worden heel wat meer designdetails vrijgegeven.

Meer dynamiek
Bij Mercedes wordt meer en meer de nadruk gelegd op dynamiek. Dat is al zichtbaar geworden in de nieuwe C-klasse en zal ook voor de E-klasse het geval zijn. We zien de uitgeklopte wielkasten en de scherpe vouw in de zijkant zoals dat ook bij de S-klasse het geval is. Verder kunnen we concluderen dat de dubbele ronde koplampen het veld gaan ruimen. De koplampunits zijn rechthoekiger van vorm en hebben veel weg van de exemplaren die Mercedes op de vernieuwde SL heeft gemonteerd.

Innovatieve veiligheidssystemen
In alle opzichten zal de E-klasse gaan groeien. Zowel qua afmetingen alsook qua rij-eigenschappen. De nadruk komt ook daarbij meer op dynamiek te liggen. De veiligheid zal worden gewaarborgd door tal van innovatieve veiligheidssystemen. Denk daarbij aan het inmiddels welbekende Lane Departure Warning System. Maar ook een systeem dat je ogen en daarmee je vermoeidheid in de gaten houdt, een systeem dat verkeersborden herkent en uiteraard verder ontwikkelde versies van Mercedes´ ESP.

Motoren; mogelijk hybride
Het motorengamma zal bestaan uit de gebruikelijke V6- en V8-motoren, zowel benzine als diesel. Tegelijkertijd zal een schone Bluetec-diesel onderdeel uitmaken van het aanbod en wie weet komt er ook wel een hybride-model. Mercedes werkt inmiddels aan de ontwikkeling een S-klasse Hybride en een ML-klasse Hybride, dus waarom ook niet een E-klasse Hybride?

Medio 2009
We verwachten de eerste officiële informatie begin 2009. De auto zal tegen de zomer van 2009 bij de dealers staan. Een jaar later volgt ook de Estate en uiteraard zullen ook de AMG-versies het gamma weer komen versterken.

Gerelateerde artikelen

Koop deze maagdelijke Mercedes-Benz 190 E Evolution II

Autonieuws
> Artikel lezen

AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses

Autonieuws
AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses
> Artikel lezen

Prijskaartje voor Mercedes E 350 e (15% bijtelling)

Autonieuws
Prijskaartje voor Mercedes E 350 e (15% bijtelling)
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

571 of 612 pk voor nieuwe Mercedes-AMG 63 (S)

Autonieuws
Mercedes-AMG E 63 (S)
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.