Spyshots

Allereerste foto´s nieuwe Opel Astra

Dit zijn de eerste foto´s van de nieuwe generatie Opel Astra. De heren uit Duitsland zijn op dit moment druk bezig met de wintertesten van de nieuwe Astra in het noorden van Finland. In 2009 komt de compleet nieuwe Opel Astra op de markt.

De huidige Astra rijdt alweer sinds 2004 rond. Vorig jaar nog werd er een kleine facelift doorgevoerd en in 2009 wordt de Astra vervangen door een compleet nieuw model. En daarmee is Opel precies op tijd. Eind vorig jaar werd de vernieuwde Ford Focus gepresenteerd, kwam de Peugeot 308 op de markt en eind dit jaar zal de nieuwe Volkswagen Golf worden gepresenteerd.

Insignia-kenmerken
Door de fantasierijke camouflage van dit prototype is nog niet goed te zien hoe de Astra er precies uit komt te zien. Maar de grote lijnen zijn wel zichtbaar. De vijfdeurs zoals te zien is op de foto´s toont aan de voorzijde diverse overeenkomsten met de Insignia. Kijk vooral goed naar de koplampen, die lijken het nieuwe gezicht van Opel te gaan bepalen.

Motoren
Naast de hier gespotte vijfdeurs versie, komt Opel waarschijnlijk weer met een sterk afwijkende driedeurs Astra. Verder komt er natuurlijk ook weer een stationwagen en een cabriolet voorzien van het Twin-Top principe. Het motorengamma verloopt bij de benzinemotoren vermoedelijk van 75 tot 240 pk, bij de diesels van 90 tot 150 pk. Verder verwachten we kort na de introductie een aantal ‘groenere’ versies van de Astra te zien.

Wachten tot volgend jaar
De nieuwe generatie van de Astra zal vermoedelijk volgend jaar op de Autosalon van Geneve onthuld worden. Later dat jaar zal de Astra in productie gaan. Zoals gezegd kan de auto dan volop de concurrentie aangaan met de zesde generatie van de Volkswagen Golf.

Gerelateerde artikelen

Altijd connected met de Online Editions van Opel

Overige
Opel Online Edition
> Artikel lezen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Onderschat de volgende Opel Astra OPC niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu al Frans bloed voor gefacelifte Opel Astra?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.