Spyshots

Binnenkort: Facelift BMW 3-serie

De BMW 3-serie ondergaat binnenkort een facelift. Zowel de Sedan als de Touring krijgen een aangepast in- en exterieur en ook motorisch zal er het nodige veranderen. Verwacht daarbij vooral dat de motoren zuiniger en schoner worden.

Al enige tijd worden met regelmaat gecamoufleerde 3-series betrapt. Maar met zo weinig camouflage als nu is de auto nog nooit gezien. Ik het hoge noorden van Scandinavië reden diverse 3-serie Sedan’s en Touring’s ons voor de lens. Daarbij valt op dat zowel de koplampen, de voorbumper als de motorkap licht gecamoufleerd zijn. Ook de achterlichtunits en de achterbumper worden deels bedekt met tape. Dat betekent dat BMW diverse aanpassingen door gaat voeren aan deze onderdelen. De facelift komt overigens op een goed moment. De auto is inmiddels drie jaar op de markt en met de komst van de nieuwe Audi A4 en de nieuwe Mercedes C-klasse is het belangrijk om de auto geheel up-to-date te houden.

Verbeterd interieur
Ook het interieur van de 3-serie wordt aangepast. Verwacht betere materialen en nieuwe kleurstellingen. Onderhuids zal de facelift bestaan uit het verder optimaliseren van de auto en aangepaste motoren. Het motorengamma zal geheel in lijn met het EfficientDynamics-programma van BMW zuiniger en schoner worden. Mogelijk zullen er zelfs nieuwe motoren worden gepresenteerd. Wat te denken van de geheel nieuwe 2.0 liter dieselmotor met dubbele turbo zoals we die uit de 123d kennen? Die past ook prima in de 3-serie...

Binnenkort
De vernieuwde BMW 3-serie Sedan en Touring zullen binnenkort debuteren. Vanuit BMW is meegedeeld dat de auto echter niet op de Autosalon van Genève (3 maart) staat.

Gerelateerde artikelen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW M3 probeert Nürburgring meester te maken

Spyshots
BMW M3: gas erop met prototype
> Artikel lezen

Ziet de nieuwe BMW 3-serie er zo uit?

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage

Spyshots
Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage
> Artikel lezen

Eerste blik op nieuwe BMW 3-serie Touring

Spyshots
> Artikel lezen

Ziet de nieuwe BMW 3-serie er zo uit?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.