Spyshots

BMW X6 Hybride

BMW X6 Hybride komt in 2009

De BMW X6 zal in 2009 ook in een hybride-uitvoering op de markt komen. Ondanks dat het nog gissen is naar de exacte details lijkt het erop dat BMW één brandstofmotor en twee elektromotoren zal monteren. In het hoge noorden van Scandinavië betrapte onze fotograaf een prototype van de X6 Hybride.

BMW X6 Hybride komt in 2009

Onze fotograaf stond te tanken toen er ineens een gecamoufleerd prototype van de BMW X6 aan kwam rijden. Daarbij was de enorme powerdome op de motorkap niet eens het meest opvallend. Wat echt tot de verbeelding sprak was het feit dat de auto geruisloos aan kwam rijden. En dat past totaal niet bij de X6 die leverbaar is met krachtige zes- en achtcilinder motoren. Dit moest dan ook een prototype van de X6 Hybrid zijn!

Conceptcars gaven voorproefje
Een voorproefje van BMW´s ambitie voor de ontwikkeling van een hybride-SUV kregen we al in 2005 met de presentatie van de X3 EfficientDynamics Concept. De conceptcar wordt aangedreven door zowel een benzine- als een elektromotor en kan worden gezien als een traditionele hybride. Vorig jaar werd het allemaal nog wat concreter toen BMW in Frankfurt de Concept X6 ActiveHybrid presenteerde. Dat dit model niet zomaar een conceptcar was wordt nu bewezen dankzij dit gecamoufleerde prototype.

Brandstof- en elektromotor(en)
Onderhuids gaat in deze X6 niet alleen een conventionele verbrandingsmotor schuil, maar waarschijnlijk ook een tweetal elektromotoren, net als bij de conceptcar. Afhankelijk van de gereden snelheid kan de X6 gebruik maken van de elektromotoren of van de elektromotoren én de brandstofmotor. Bij het tankstation reed het prototype van de X6 Hybrid blijkbaar alleen op de elektromotoren en viel daardoor meteen op. Volgens BMW´s informatie bij de presentatie van de Concept X6 ActivHybrid is een reductie in verbruik van 20 procent te realiseren. Uiteraard zonder verlies van BMW´s zo belangrijke merkwaarden waarin een sportief rijgedrag één van de speerpunten is.

BMW gaat hybride in 2009
Dat de X6 Hybrid er zal komen staat nu buiten twijfel. Welke motor(en) BMW zal gaan leveren is onbekend. Bovendien is het ook de vraag of de speciale uitlaatpijpen uit de conceptcar het productiestadium gaan halen. Deze worden namelijk verborgen op het moment dat de X6 enkel op de elektromotor rijdt. Vermoedelijk gaat de auto in 2009 in productie.

Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

BMW X6 Hybride komt in 2009
BMW X6 Hybride komt in 2009
BMW X6 Hybride komt in 2009
BMW X6 Hybride komt in 2009
BMW X6 Hybride komt in 2009

Zoeken

Merk- & modeldossiers