Spyshots

Nieuwe Chevrolet Nubira in besneeuwd Oostenrijk

De compleet nieuwe Chevrolet Nubira ondergaat momenteel zeer zware wintertesten in het westen van Oostenrijk. De zwaar besneeuwde bergwegen vormen voor Chevrolet een ideale omgeving om de auto onder hevige omstandigheden te testen. De familie Van Houcke wist een prototype op de gevoelige plaat te leggen.

In de wintermaanden zijn diverse gebieden in Europa het decor van wintertesten. Vooral in het noorden van Scandinavië, waar het kwik met regelmaat kan dalen tot -30 graden, vinden uitgebreide testprogramma´s plaats. De extreme kou vormt een ideale basis voor uitgebreide testwerkzaamheden, maar men mist in Scandinavië de zware beklimmingen en afdalingen. En die heeft men in Oostenrijk wel. Eén nadeel; in Oostenrijk wemelt het van de wintersporttoeristen.

Op wintersport
Chevrolet is ondanks dat met een prototype en de nodige testrijders neergestreken in het Oostenrijkse Tirol. En daar was ook Kurt van Houcke met zijn gezin. Zij genoten van een heerlijke wintersportvakantie en deden ook het dorpje Kühtai aan. Het wintersportplaatsje bestaat hoofdzakelijk uit hotels en restaurants en het leek erop dat de testrijders van Chevrolet deze gezelligheid wel aanstond. Zij hadden een prototype van de compleet nieuwe Nubira in het centrum van het plaatsje geparkeerd. Kurt greep zijn kans schoon en maakte een aantal foto´s van de auto.

Compleet modellengamma
De compleet nieuwe Nubira zal in 2009 worden gepresenteerd. Net als bij de huidige generatie het geval is zal Chevrolet het model leveren als Sedan en als Stationwagon. Bovendien is het niet ondenkbaar dat de Lacetti tegen die tijd ook als Nubira door het leven zal gaan. Qua design valt er momenteel nog weinig over het model te zeggen. De camouflage is vrij heftig en de carrosserie blijft daardoor geheim. Het is echter goed denkbaar dat Chevrolet het design van de Epica door zal voeren op de Nubira. We wachten het af.

Gerelateerde artikelen

Prijs Lacetti en Nubira diesel bekend

Autonieuws
Prijs Lacetti en Nubira diesel bekend
> Artikel lezen

Chevrolet WTCC R+ voor de openbare weg

Autonieuws
Chevrolet WTCC R+ voor de openbare weg
> Artikel lezen

Nieuwe Chevrolet Nubira: kleine Epica

Spyshots
Nieuwe Chevrolet Nubira: kleine Epica
> Artikel lezen

Nieuwe Chevrolet Nubira wordt Cruze

Autonieuws
Nieuwe Chevrolet Nubira wordt Cruze
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.