Spyshots

Audi Q5 onthuld in Duits magazine

Het Duitse magazine AutoBild beweert de allereerste foto´s van de Audi Q5 te hebben. In het nummer van 8 februari onthullen de Duitsers de Q5 zonder camouflage. De grote vraag is of dit echte foto´s zijn of knap gemaakte photoshops. Hoe dan ook, wij willen u deze informatie niet onthouden.

De foto´s bij dit artikel zijn gemaakt van het meest recent AutoBild-nummer dat vanaf 8 februari te koop is. Volgens het magazine tonen deze exclusieve foto´s de Q5 in vol ornaat. Aan de echtheid van de foto´s wordt her en der op internet getwijfeld en de discussie is inmiddels in volle gang. Vergelijken wij de foto´s met onze eigen spyshots van een prototype in de Oostenrijke Alpen dan zou het in ieder geval goed kunnen dat dit het definitieve productiemodel is. Bovendien zou het wel heel kan Photoshop-werk zijn.

Motoren
Vanaf dit najaar staat de Q5 bij de dealers. Het gamma zal in eerste instantie bestaan uit de 2.0 TFSI (210 pk), de 2.0 TDI (170 pk) en de 3.0 TDI (240 pk). Alle modellen zijn uiteraard voorzien van quattro-vierwielaandrijving en de 2.0 TFSI en 3.0 TDI zijn te combineren met Audi´s S Tronic automaat met dubbele koppeling.

Gebaseerd op de A4
Aangezien de Q5 is gebaseerd op de nieuwe A4 zal het model niet alleen veel van de techniek van de A4 lenen, maar ook qua uitrusting vergelijkbaar zijn. Zaken als een B&O audiosysteem, Audi Drive Select en het uitgebreide MMI-systeem zullen we in de Q5 dan ook zeker aantreffen. Bovendien gaat Audi het model leveren met een groot glazen dak.

Debuut in Genève
Of de foto´s echt zijn laten we tot dusverre in het midden. Wat wel zeker is is dat Audi de auto officieel zal onthullen tijdens de Autosalon van Genève. Wij houden u op de hoogte.

Gerelateerde artikelen

Audi Sandbox maakt kinderfantasieën nog echter

Autonieuws
Audi Sandbox is uitgekomen fantasie van ieder kind
> Artikel lezen

Deze Q’s kun je van Audi verwachten

Autonieuws
Q8
> Artikel lezen

Abt geeft Audi SQ5 flinke pk-injectie

Autonieuws
SQ5
> Artikel lezen

Nieuwe instapper maakt Audi Q5 stuk betaalbaarder

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi SQ5 TFSI: 354 pk sterk topmodel

Autonieuws
Audi SQ5 TFSI: 354 pk sterk topmodel
> Artikel lezen

Audi's quattro-techniek is fikse omzetmaker

Autonieuws
Audi's quattro-techniek is fikse omzetmaker
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.