Spyshots

Peugeot 3008: midi-MPV op 308-basis

Peugeot werkt momenteel hard aan de realisering van een midi-MPV. De auto zal de naam 3008 gaan dragen en is Peugeot’s langverwachte antwoord op de succesvolle midi-MPV’s van de concurrentie. Maar Peugeot gooit het wel over een iets andere boeg.

De Renault (Mégane) Scenic creëerde met zijn introductie in 1996 een nieuw segment. De midi-MPV was geboren en al snel volgden vele concurrenten. Opel presenteerde de Zafira, Volkswagen de Touran en Citroën de C4 (C5) Picasso. Het segment is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een volwaardig segment, maar bepaalde merken ontbreken nog steeds. Zo ook Peugeot.

Vierwielaandrijving en 7-zitter
Momenteel werken de Fransen echter aan een midi-MPV op basis van de 308. De auto zal hoogstwaarschijnlijk als 3008 door het leven gaan en is een moderne variant op de midi-MPV. Peugeot zal de auto namelijk voorzien van schuifdeuren en bovendien zal het model SUV-trekjes gaan krijgen. Zodoende wordt de 3008 dan ook leverbaar met naar keuze voor- of vierwielaandrijving. En om echt goed op de concurrenten in te spelen is er ook de keuze voor een 5- of 7-zitter.

Zwaar gecamoufleerd
Over het design van de 3008 valt nog maar weinig te zeggen. Het zwaar ingepakte prototype dat wij in het noorden van Scandinavië wisten te betrappen toont ons slechts wat contouren. Uiteraard zal het een echte Peugeot worden met het typische front dat de Fransen de afgelopen jaren hebben doorgevoerd.

Weinig bekend
Er is nog maar weinig bekend over de komst van de 3008. Het is zeer aannemelijk dat Peugeot binnen een jaar tijd met een conceptcar komt en eind 2009 het productiemodel presenteert. We houden u op de hoogte.

Gerelateerde artikelen

Peugeot 308 ook Trekauto van het Jaar 2014

Autonieuws
Peugeot 308 ook Trekauto van het Jaar 2014
> Artikel lezen

Peugeot 308 Berline wederom met 14% bijtelling

Autonieuws
> Artikel lezen

Auto van het Jaar 2014: Peugeot 308

Autonieuws
Auto van het Jaar 2014: Peugeot 308
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.