Spyshots

Opel Insignia geeft zich bloot

De Opel Insignia staat in de startblokken om de Vectra op te gaan volgen. Tijdens afrondende wintertesten in het uiterste noorden van Scandinavië wisten wij een prototype te betrappen dat zich meer dan ooit bloot geeft. Zie hier: de Opel Insignia.

Een jaar geleden begon Opel ons op te warmen voor de komst van de nieuwe Vectra. Tijdens de Autosalon van Genève 2007 presenteerden de Duitsers de GTC Concept, een spannend gelijnde coupé. Al snel werd duidelijk dat deze conceptcar het publiek op moest gaan warmen voor de komst van de opvolger van de Vectra. Lange tijd gingen er geruchten de ronde over het feit dat Opel de naam Vectra zou laten varen. Bovendien doken de eerste prototypes op. Zowel in het ijskoude noorden van Scandinavië, de snikhete Death Valley in de Verenigde Staten en ook op een verlaten vliegveld in Duitsland werden prototypes aan tal van testen onderworpen. In november gaf Opel de eerste informatie vrij en onthulde ook dat de naam Vectra inderdaad vervangen wordt door Insignia. Tevens onthulde de fabrikant ons dat Opel met de Insignia een innovatief verlichtingsconcept presenteert.

Definitieve design geeft zich bloot
Ondanks alle tipjes van de sluier ontbrak het lange tijd aan een goed totaalbeeld van de auto. Totdat onze fotograaf ons vanuit het noorden van Scandinavië deze exclusieve foto’s wist door te sturen. Het prototype op de foto’s is nog maar minimaal gecamoufleerd en laat ons het lijnenspel goed zien. Opvallend is de aflopende daklijn, maar ook de typische knik in de zijkant van de auto. Verder krijgen we een goed beeld van de koplampen en achterlichtunits. Slechts de grille is nog stevig gecamoufleerd.

Ruim en modern interieur
Tijdens een onbewaakt moment wist onze fotograaf tevens het bijna ongecamoufleerde interieur op de gevoelige plaat te leggen. Het is op de foto nog moeilijk te zien maar Opel heeft naar verwachting veel aandacht besteed aan het materiaalgebruik, de afwerking en het comfort aan boord. Bovendien staat de Insignia op het Epsilon 2-platform waardoor meer ruimte in het interieur viel te creëren. De uitrusting zal uiteraard geheel bij de tijd zijn en zaken als een uitgebreid audio- en navigatiesysteem, elektrische bediening van tal van functies en verdere comfortverhogende opties behoren zeker tot de mogelijkheden. Revolutionair is het Traffic Assist systeem dat met behulp van camera’s en sensoren onder meer verkeersborden, wegbelijning en situaties op de weg kan herkennen en hierdoor de veiligheid aanzienlijk kan verbeteren.

Motorengamma
Ook het motorengamma zal een stap voorwaarts maken. En dat moet ook wel gezien de concurrentie ook niet stilstaat. Tot de top behoren een 200 pk sterke 2.7 liter V6 dieselmotor en een 2.8 liter V6 benzinemotor. Viercilinder motoren staan uiteraard ook in de prijslijst. De komst van een vierwielaangedreven versie is gezien de concurrentie niet vreemd.

Najaar bij de dealers
Zijn officiële debuut maakt de Insignia tijdens de London Motor Show in juli. Niet veel later zal het model bij de dealers staan.

Gerelateerde artikelen

Sterrenregen bij laatste botsproeven Euro NCAP

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Insignia GSi verpulvert OPC-voorganger op de Ring

Autonieuws
> Artikel lezen

Buick Regal GS hint alvast naar nieuwe Opel Insignia OPC

Autonieuws
> Artikel lezen

Opel Exclusive rolt een rode loper voor je uit

Autonieuws
Opel Exclusive rolt een rode loper voor je uit
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.