Spyshots

Mercedes S-klasse Hybride komt eraan

Mercedes is momenteel aan het testen met een S-klasse Hybride. In het uiterste noorden van Scandinavië werd een prototype betrapt van de S400 Hybrid. Deze hybride wordt aangedreven door zowel een benzine- als een elektromotor en moet halverwege 2009 op de markt komen.

Mercedes presenteerde tijdens de afgelopen IAA in Frankfurt een indrukwekkende milieustrategie onder de noemer ‘Road to the Future’. Daarin was een prominente rol weggelegd voor hybride-, Bluetec- en waterstof-technologie. Vooral voor de korte termijn zijn hybride- en Bluetec-technologie interessante mogelijkheden. Tegelijkertijd presenteerde Mercedes dan ook de S300 Bluetec Hybrid, de S400 Hybrid en de S400 Bluetec Hybrid. Alle drie de conceptcars gaven ons een voorproefje van de mogelijkheden van hybride-techniek in het hogere segment gecombineerd met Bluetec.

S400 Hybrid
Dat Mercedes het niet alleen bij conceptcars laat bewijzen de foto’s. Mercedes is namelijk gestart met testwerkzaamheden van de S400 Hybrid, de eerste hybride op basis van de S-klasse die volgend jaar al op de markt zal komen. De auto beschikt over een V8 benzinemotor (275 pk) die in samenwerking met een elektromotor voor voldoende vermogen moet zorgen. Het gemiddelde verbruik zal rond de 7,9 liter per 100 km liggen en daarmee is deze S400 Hybrid een rechtstreekse concurrent voor de Lexus LS600h.

Meer hybride-modellen op komst
Maar Mercedes heeft meer op stapel staan. Zo gaan er ook geruchten over productiemodellen van de S300 Bluetec Hybrid en de S400 Bluetec Hybrid. Beide modellen beschikken over krachtige en relatief zuinige dieselmotoren gekoppeld aan een elektromotor. Dat moet in het geval van de S300 Bluetec Hybrid voor een verbruik van slechts 5,4 l/100 km zorgen. Ongekend in deze klasse! Maar voor het zover is zal eerst de benzine-hybride S400 debuteren. Die staat zoals gezegd op de planning voor midden 2009.

Gerelateerde artikelen

Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?

Spyshots
> Artikel lezen

Prijzen voor opgewaardeerde Mercedes S-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes Ditigal Light-koplamp projecteert nog net geen smileys

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Benz S-klasse verder verfijnd

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes maakt beginnetje met nieuwe S-klasse

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn

Autonieuws
Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.