Spyshots

Aston Martin DBS Volante

Aston Martin DBS komt ook als Volante

De Aston Martin DBS zal er behalve als Coupé ook als Volante komen. De open supersportauto uit het Engelse Gaydon wordt eveneens aangedreven door een 6.0 liter V12 met een vermogen van ruim 500 pk. Het grootste verschil vormt uiteraard het canvas dak op deze DBS Volante.

Aston Martin DBS komt ook als Volante
In de James Bond-film Casino Royale debuteerde de Aston Martin DBS. Dat de auto daarna in productie zou gaan stond buiten twijfel en binnenkort rollen de eerste exemplaren dan ook van de productielijn. De grootste verschillen tussen de DB9 – waarop de DBS gebaseerd is – worden gevormd door zijn aansprekende bodykit, de krachtiger V12 en de nog sportievere afstemming. Aangezien de DBS op de DB9 gebaseerd is vormt dat voor Aston Martin een mooi uitgangspunt om ook de DB9 Volante om te bouwen tot DBS. Daar wordt momenteel dan ook hard aan gewerkt en het eerste bewijs hiervan wisten wij afgelopen weekend vast te leggen. In het meest noordelijke deel van Zweden werd dit prototype van een DBS Volante betrapt. Waar het model zich nu nog in zeer koude sferen bevindt zal de cabriolet voor hete zomeravonden moeten gaan zorgen.

Een warm gevoel: 517 pk V12
Voor dat warme gevoel is onder meer de 6.0 liter V12 verantwoordelijk. De motor ontwikkelt in de DBS een vermogen van 517 pk en een koppel van 570 Nm. In iets meer dan 4 seconden moet de acceleratie van 0-100 km/h zijn afgelegd en de topsnelheid zal rond de 300 km/h liggen. Wie het dak opent kan daarbij genieten van de heerlijke sound van het getunede uitlaatsysteem en de heerlijke twaalfcilinder.

Uitbreiding modellengamma
Nog voor het einde van het jaar verwachten wij een eerste glimp van het productiemodel op te vangen. Daarmee breidt Aston Martin het modellengamma nog verder uit. Bovendien wordt er momenteel gewerkt aan het productierijp maken van de Aston Martin Rapide, de vierdeurs coupé van de Britten.
Redactie
Door Redactie
Aston Martin DBS komt ook als Volante
Aston Martin DBS komt ook als Volante
Aston Martin DBS komt ook als Volante
Aston Martin DBS komt ook als Volante
Aston Martin DBS komt ook als Volante

Mis geen belangrijk Aston Martin-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Zoeken

Merk- & modeldossiers