Spyshots

Citroën C3 Minispace: mini-MPV

Citroën gaat de concurrentie aan met de Skoda Roomster, Opel Meriva en Nissan Note. De Fransen presenteren in 2009 de C3 Minispace, een kleine MPV met compacte buitenafmetingen en een ruim interieur.

Renault (Modus) en Opel (Meriva) zijn al jaren actief in het segment van de kleine MPV’s. De laatste jaren zijn daar de Skoda Roomster, Nissan Note en Fiat Idea bijgekomen. Het segment van deze compacte ruimtewonders groeit snel en Citroën kan daarin niet ontbreken. De Fransen komen dan ook met een ruimtewagen op basis van de C3. Het gamma Citroën-MPV’s wordt daarmee naar beneden afgerond.

Compact van buiten, ruim van binnen
De kleine MPV zal een ruim interieur combineren met een compact exterieur. Dat is handig in het stadsverkeer en scheelt in gewicht en verbruik. Naar verwachting zal de auto plaats bieden aan vijf personen en hun bagage. Diverse kleine opbergvakjes moeten het mogelijk maken allerhande los spullen op te bergen.

Motoren
Het motorengamma zal naar verwachting bestaan uit de motoren die we ook in de C3 aantreffen. Hierbij valt te denken aan een 1.1, 1.4 en 1.6 liter benzinemotor en een 1.4 HDi-dieselmotor. Het vermogen loopt uiteen van 60 pk voor de 1.1 tot 109 pk voor de 1.6.

Introductie in 2009
Over het design valt op dit moment nog weinig te zeggen. Uiteraard zal het model overeenkomsten vertonen met het huidige Citroën-gamma, maar voor de definitieve lijnvoering is de camouflerende jas op dit moment nog te dik. De introductie van de C3 Minispace staat gepland voor 2009.

Gerelateerde artikelen

Citroën AirCross: stoere C3 Picasso

Autonieuws
Citroën AirCross: stoere C3 Picasso
> Artikel lezen

Citroën C3 Picasso: Als het om de ruimte gaat

Autotests
Citroën C3 Picasso: Als het om de ruimte gaat
> Artikel lezen

Citroën C3 Picasso op details bijgeschaafd

Autonieuws
Citroën C3 Picasso op details bijgeschaafd
> Artikel lezen

Nieuwe Citroën C3 Picasso is half-Duits

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.