Spyshots

Nieuwe Renault Laguna ook als sedan

Renault zal de Laguna 3 behalve als fastback en Estate ook als Sedan gaan leveren. Een prototype van de Laguna 3 Sedan werd onlangs betrapt tijdens testritten in het ijskoude Noorwegen. Volgend jaar staat de Laguna Sedan bij de dealers.

Renault wil nog beter de concurrentie aan kunnen gaan met de Mazda6 en Ford Mondeo. Beide fabrikanten leveren hun middenklassers als fastback, stationwagon én sedan. Renault wil ook een sedan aan gaan bieden in dit segment en werkt dan ook aan de ontwikkeling van een Laguna 3 Sedan.

Camouflage verraas
Het model werd tijdens testritten op een bevroren meer in het noorden van Noorwegen betrapt. Het is de zwarte rit in de camouflerende jas die het model als sedan herkenbaar maakt. Bij de fastback-prototypes liep die rits tot boven de achterruit door om zodoende de gehele klep te kunnen openen. Bij dit model loopt de rits tot onder de achterruit, precies voldoende om de achterklep van een sedan te kunnen openen. Bovendien is de plaatsing van de achterlichtunits duidelijk anders dan bij de fastback en lijkt de overhang langer. Reden genoeg om met zekerheid te kunnen stellen dat dit de Renault Laguna 3 Sedan is.

Motorengamma
Het motorengamma van de Sedan zal overeenkomen met dat van de andere twee varianten. Dat betekent dat het gamma aan benzinemotoren bestaat uit de 1.6 (112 pk), 2.0 (140 pk) en 2.0 turbo (170 pk). Het dieselaanbod bestaat uit de 2.0 dCi die leverbaar is met een vermogen van 130, 150 en 173 pk.
Coupé
Naast de fastback, Estate en Sedan werkt Renault ook aan de ontwikkeling van een Laguna Coupé. Dat model werd als conceptcar gepresenteerd op de IAA 2007 in Frankfurt en staat volgend jaar bij de dealers. De Sedan zal tegen die tijd ook gereed zijn.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Renault Laguna weer onder 30 mille

Autonieuws
Vernieuwde Renault Laguna weer onder 30 mille
> Artikel lezen

Opvolger Renault Laguna gespot bij Amsterdam

Spyshots
Opvolger Renault Laguna gespot bij Amsterdam
> Artikel lezen

Vooruitblikken op de nieuwe Renault Laguna

Autonieuws
Renault Laguna
> Artikel lezen

Renault presenteert krachtige 1.6 twinturbo-diesel

Autonieuws
Renault presenteert krachtige 1.6 twinturbo-diesel
> Artikel lezen

Renault brengt Limited-lijn op de markt

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.