Spyshots

Toyota Avensis

Nieuwe Toyota Avensis: eerste beelden

De Toyota Avensis zal in 2009 worden vervangen door een compleet nieuw model. De nieuwe Toyota Avensis zal in alle opzichten groeien en vooral qua uitstraling een enorme stap voorwaarts maken. Toyota zoekt het met de Avensis hogerop en dit zijn de eerste beelden van een prototype.

Nieuwe Toyota Avensis: eerste beelden
Inmiddels is de huidige generatie van de Toyota Avensis alweer vijf jaar op de markt. Het model onderging in 2006 een kleine facelift, maar begint volgend jaar aan een nieuw hoofdstuk in zijn bestaan. Toyota presenteert in 2009 immers alweer de derde generatie. Om concurrenten als de Mazda6, Ford Mondeo en Opel Insignia het vuur aan de schenen te kunnen leggen moet Toyota het hogerop zoeken. Dat de Japanners dit ook hebben begrepen bewijzen deze allereerste spyshots. Want ondanks de zwaar gecamoufleerde carrosserie geeft de Avensis zich een beetje bloot. Zo zien we bijvoorbeeld een grote grille, grotere koplampunits en een wat sportievere daklijn. Het lijkt erop dat de designers zich enigszins hebben laten inspireren door de nieuwe Camry zoals die in de VS leverbaar is.

Motoren
Het motorengamma van Toyota is modern en het dieselaanbod redelijk compleet. Dat moet ook wel als Toyota in Europa de zakelijke markt wil bedienen. Het nieuwe model zal leverbaar worden met benzine- en dieselmotoren variërend van 110 tot 177 pk. Bovendien wordt er gesproken over een diesel-hybride. De toenemende belangstelling voor vierwielaangedreven auto’s in dit segment heeft Toyota bovendien doen besluiten ook een vierwielaangedreven versie te ontwikkelen.

Debuut in 2009
De presentatie van de compleet nieuwe Toyota Avensis staat voor 2009 op de agenda. De sedan zal eerst volgen en de wagon komt een half jaar later op de markt. Of er ook weer een vijfdeurs komt is op dit moment niet bekend.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Toyota Avensis: eerste beelden
Nieuwe Toyota Avensis: eerste beelden
Nieuwe Toyota Avensis: eerste beelden
Nieuwe Toyota Avensis: eerste beelden

Zoeken

Merk- & modeldossiers