Spyshots

Facelift Audi A6 op komst

Nog dit jaar zal Audi een gefacelifte A6 presenteren. De facelift heeft voornamelijk betrekking op het front van de A6. Daar zullen gewijzigde koplampunits met LED-techniek en een gewijzigde bumper het beeld bepalen.

De huidige generatie van de Audi A6 is sinds 2005 op de markt. Inmiddels heeft het model er ruim drie jaar opzitten en duurt het nog tot 2011 voordat zijn opvolger gereed is. Een tussentijdse facelift zal de A6 weer naar een hoger plan moeten tillen om niet achter te raken op de concurrentie.

Gewijzigd front met LED-koplampen
De facelift zal voornamelijk betrekking hebben op het front. Net als bij de nieuwe A4, de A5, de A3 Cabriolet en uiteraard de R8 zullen de koplampunits een blikvanger zijn. Daarin zal LED-techniek tot één van de opties behoren. Tevens zal Audi een licht gewijzigde grille monteren waarin de horizontale balk voor de kentekenplaat verdwijnt. Met een nieuwe voor- en achterbumper en tal van nieuwe details in het interieur wordt de A6 weer helemaal bij de tijd.

Zomer 2008
Het ongecamoufleerde exemplaar op de foto’s toont ons slechts een deel van de wijzigingen. Het prototype is vooral bedoeld voor technische testen van de onderhuidse wijzigingen. In de zomer van 2008 zal de vernieuwde Audi A6 zijn debuut beleven.

Gerelateerde artikelen

Dit verwachten we van de nieuwe Audi A6

Spyshots
> Artikel lezen

Hoog instappen in nieuwe Audi A6 Limousine

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.