Spyshots

Nieuwe BMW 5-serie volop in ontwikkeling

Bij BMW is het testwerk van de nieuwe 5-serie begonnen. Op de Duitse wegen zijn inmiddels diverse prototypes van de compleet nieuwe 5-serie opgedoken. Ondanks dat het model compleet nieuw zal zijn toont het design sterke overeenkomsten met zijn voorganger.

Onder de codenaam ‘F10’ werkt BMW volop aan de ontwikkeling van de nieuwe 5-serie. Het model wordt in 2009 gepresenteerd en volgt daarmee de in 2003 geïntroduceerde huidige generatie op. Typerend voor BMW is dat de nieuwe modellen qua design veelal doorontwikkelingen zijn van hun voorgangers. Kijk bijvoorbeeld naar de X5, die onderhuids compleet nieuw is, maar qua styling nog sterk op het oude model lijkt. Ook de nieuwe 5-serie zal dit pad bewandelen. Volgens geruchten zal de belijning wat scherper zijn en zal het front zelfs overeenkomsten vertonen met de 3-serie Coupé. Door de dikke laag met camouflage heen valt hiervan echter nog weinig te zeggen.

Grotere wielbasis
Om meer ruimte voor de inzittenden te creëren groeit de 5-serie in alle opzichten. De wielbasis zal met ongeveer 10 cm toenemen terwijl de gehele lengte van de auto met 2 cm toeneemt. Hierdoor ontstaat vooral voor de achterpassagiers meer bewegingsvrijheid. Eveneens zal de inhoud van de bagageruimte in omvang toenemen.

Motorengamma
Het motorengamma zal bestaan uit inmiddels bekende moderne 6- en 8-cilinder motoren. De instapmodellen beschikken over een viercilinder benzine- en dieselmotor. Nieuw is de komst van de 4.4 liter V8 turbomotor met een vermogen van ruim 400 pk. De dieselmotoren zullen worden voorzien van de meest moderne techniek en daardoor krachtig en zuinig zijn. Om ook de M5 nog krachtiger te maken zal de 5.0 liter V10 op tal van punten worden aangepast.

2009
De compleet nieuwe BMW 5-serie zal in 2009 worden gepresenteerd. De 5-serie Touring volgt een aantal maanden later. In de tussentijd zal BMW nog een compleet testprogramma af moeten werken en zullen wij stukje bij beetje meer details kunnen onthullen van het model.

Gerelateerde artikelen

Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed

Autonieuws
Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed
> Artikel lezen

BMW M5 zet duizelingwekkend driftrecord van liefst 8 uur

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW pakt primeur met draadloos opladen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.