Spyshots

BMW PAS: Progressive Activity Sedan

BMW is met de PAS neergestreken in het ijskoude Lapland. Het wintertestseizoen is begonnen en de compleet nieuwe crossover van BMW is een van de eerste modellen die bij ons in de picture reed. Weliswaar nog volledig gecamoufleerd, maar het prototype geeft een indruk van het nieuwe model.

Kort geleden kondigde BMW aan met een compleet nieuw model op de markt te komen. Onder de codenaam PAS, ofwel Progressive Activity Sedan, wordt gewerkt aan de ontwikkeling van deze crossover. De auto is gebaseerd op de nieuwe 5-serie en houdt het midden tussen een hatchback, een stationwagon en een kleine MPV. Daarmee boort de PAS feitelijk een nieuw segment aan.

Sportiviteit
Sportiviteit staat uiteraard ook bij deze BMW hoog in het vaandeel. Er zal dan ook veel aandacht worden besteed aan de rij-eigenschappen. Het motorengamma zal grotendeels overeenkomen met dat van de 5-serie. Overigens is de PAS een vijfdeurs model waardoor er ook een grote bagageruimte beschikbaar is. Bovendien is er sowieso veel aandacht voor de ruimte van de inzittenden.

Camouflage
De komende tijd zullen we de PAS meer en meer op zien duiken. BMW is immers gestart met de testwerkzaamheden en langzaam maar zeker zal de camouflage steeds verder verdwijnen. Eind 2008 hopen we een eerste indruk te krijgen van het model, bijvoorbeeld in de vorm van een conceptcar.

Gerelateerde artikelen

BMW heeft waterstof weer omarmd met i8 en 5-GT

Autonieuws
BMW heeft waterstof weer omarmd met i8 en 5-GT
> Artikel lezen

Hangen in de bocht met de nieuwe BMW 5-GT

Spyshots
> Artikel lezen

BMW 5-serie GT krijgt toch een vervolg

Spyshots
BMW 5-serie GT
> Artikel lezen

Complete range nieuwe BMW 5-serie in beeld

Spyshots
BMW 5-serie
> Artikel lezen

BMW 5-serie GT eDrive: hybride met 680 pk

Autonieuws
BMW 5-serie GT eDrive: hybride met 680 pk
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.