Spyshots

Kia Soul in 2008 op de markt

De Kia Soul zal vanaf 2008 leverbaar worden. De kleine SUV van de Koreanen werd in januari 2006 als conceptcar gepresenteerd in Detroit en momenteel werkt Kia aan de productieversie van het model. De spyshots doen vermoeden dat de Soul veel weg zal hebben van de conceptcar.

De Soul concept stond in januari 2006 als wereldprimeur op de NAIAS in Detroit en een jaar later stond er een verder doorontwikkelde versie op de Auto Show in New York. Kia maakte destijds dan ook bekend dat het model in productie zou gaan en vanaf 2008 bij de dealers staat. Het is dan ook niet zo vreemd dat het model voor de lens van onze fotografen is gekomen. De camouflage verhult nog veel details, maar de basislijnen lijken sterk op de Soul conceptcar.

Koreaans/Amerikaans design
De designcentra van Kia in Korea en Californië stonden garant voor het design van de conceptcar. Datzelfde geldt voor het productiemodel. De Soul kan worden gezien als een mix tussen een SUV en een hatchback met wat retro kenmerken.

Ook bedoeld voor Europa?
In principe is de Soul bedoeld voor de Amerikaanse markt. Maar waarom zou Kia het model niet naar Europa halen? Het merk heeft de afgelopen jaren bewezen flinke verkoopresultaten te kunnen bewerkstelligen en de Soul moet - mits de prijs scherp is - dat eveneens kunnen waarmaken. Wij zien dan ook weinig reden waarom Kia het model niet bij ons ook op de markt zal brengen. Bovendien staat de auto op Duitse kentekentplaten van het Europese ontwikkelingscentrum van Kia. Dat lijkt ons bevestigend genoeg!

Gerelateerde artikelen

Dit is de volledig elektrische Kia Soul EV

Autonieuws
Dit is de volledig elektrische Kia Soul EV
> Artikel lezen

Nieuwe Kia Soul hopelijk ook weer naar EU

Spyshots
> Artikel lezen

Eerste technische details elektrische Kia Soul

Autonieuws
Eerste technische details elektrische Kia Soul
> Artikel lezen

€ 32.995,- voor 100% elektrische Kia Soul EV

Autonieuws
Vanafprijs Kia Soul EV
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.