Spyshots

Audi A3 Cabriolet open en bloot

Dit zijn de eerste beelden van de Audi A3 Cabriolet. Tijdens testwerkzaamheden in de buurt van Ingolstadt werd de auto op de gevoelige plaat gelegd. Het design is weinig verrassend en toont kenmerken van de huidige A3 en aan de achterzijde van de A5 Coupé. In 2008 staat de Audi A3 Cabriolet bij de dealers.

Audi-baas Martin Winterkorn kondigde in september 2005 officieel aan dat Audi met een Cabriolet op basis van de A3 op de markt zou komen. Maar, voegde hij daaraan toe, het zal zeker 2008 worden voordat het model er ook daadwerkelijk zal zijn. Nu we aardig richting 2008 beginnen te lopen blijkt dan ook dat de A3 Cabriolet zo goed als klaar is.

Premium karakter
Nu BMW zo goed als klaar is met de 1-serie Cabriolet kan Audi natuurlijk niet achterblijven. Beide Duitse fabrikanten zullen dan ook zo goed als tegelijk hun twee compacte cabriolets presenteren. Feitelijk gezien worden de A3 en 1-serie Cabriolet concurrenten van compacte cabrio’s als de Peugeot 207 CC en Mini Cabriolet, maar dan wel met een premium karakter. Vooral ten opzichte van de Peugeot zal het prijsverschil fors zijn. Maar zowel Audi als BMW leggen dan ook alle nadruk op kwaliteit, uitstraling en materiaalkeuze.

Motoren
In tegenstelling tot de heersende trend wordt de A3 Cabriolet – net als de 1-serie - voorzien van een stoffen dak. De auto is daardoor dicht minder elegant en zal vooral open mooi zijn. Wat voor motoren en uitvoeringen Audi gaat leveren is op dit moment nog niet bekend. Verwacht in ieder geval de 2.0 TFSI-motor en de 3.2 V6 alsmede een variant van de 2.0 TDI.

Voorjaar 2008
In het voorjaar van 2008 staat de Audi A3 Cabriolet bij de dealers. Zijn officiële debuut staat naar verwachting gepland voor de Autosalon van Genève.

Gerelateerde artikelen

Ook Audi A3 Cabriolet haalt een frisse neus

Spyshots
Ook Audi A3 Cabriolet haalt een frisse neus
> Artikel lezen

Audi A3 is World Car of the Year 2014

Autonieuws
Audi A3 is World Car of the Year 2014
> Artikel lezen

Audi A3 Ultra-modellen nu ook als benzine

Autonieuws
Audi A3 Ultra-modellen nu ook als benzine
> Artikel lezen

Fantaseren over de Audi RS 3 Cabriolet

Autonieuws
Audi RS3 Cabriolet
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.