Spyshots

Volkswagen´s vierdeurs coupé

Volkswagen´s vierdeurs coupé is niet langer meer een publiek geheim. In de Death Valley wist onze fotograaf een zo goed als productierijp prototype te betrappen van Volkswagen´s nieuweling. De vierdeurs coupé uit Wolfsburg komt al tegen het einde van 2008 op de markt.

Er wordt al lange tijd gesproken over de komst van een vierdeurs coupé van Volkswagen. Tot vandaag bleef dat echter bij geruchten en niemand wist officieel te bevestigen dat de auto er daadwerkelijk zou komen. Aan die geruchten komt nu een einde. Momenteel is Volkswagen neergestreken in de Death Valley met een tweetal gecamoufleerde prototypes.

Duidelijk zichtbare lijnen
De camouflage bedekt enkel het front en de achterzijde van de auto. De gehele dak- en zijlijn is duidelijk zichtbaar. We zien overeenkomsten met de Passat, maar de daklijn loopt sterker af. Bovendien heeft de auto een relatief korte achterzijde en zien we door de camouflage heen dat het front sportiever van vorm is. Alles duidt er dan ook op dat dit de veelbesproken vierdeurs coupé van de Duitsers is. Daarmee komt Volkswagen feitelijk met een concurrent voor de Mercedes CLS.

Eind 2008 leverbaar
Details over de vierdeurs coupé zijn nog niet bekend. Wat motorisering betreft blijft het gissen. Wij verwachtten in ieder geval krachtige V6-motoren en mogelijk zelfs 4Motion-vierwielaandrijving. Wat prijsstelling betreft zal de coupé boven de Passat worden gepositioneerd. Zoals het nu lijkt staat het debuut van de auto gepland voor de NAIAS in Detroit (januari 2008) en zal de auto tegen het einde van volgend jaar bij de dealers staan.

Gerelateerde artikelen

Op de pijnbank: Volkswagen C Coupé GTE

Spyshots
Op de pijnbank: Volkswagen CC GTE
> Artikel lezen

Reislustige gran turismo: Volkswagen Arteon

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen CC heeft z'n vorm te pakken

Spyshots
New Volkswagen CC
> Artikel lezen

Volkswagen Arteon is naam van nieuwe Passat CC

Autonieuws
> Artikel lezen

Sterrenregen bij laatste botsproeven Euro NCAP

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe details rond Volkswagen Arteon

Spyshots
Nieuwe details rond Volkswagen Arteon
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.