Spyshots

Compleet nieuwe BMW 7-serie in 2008

BMW zal in 2008 een compleet nieuwe generatie van de 7-serie presenteren. Volgens ingewijde bronnen zal de nieuwe 7-serie een meer elegante look krijgen dan ooit tevoren. Bovendien gaan er geruchten over een 8-traps automaat en uiteraard moderne technologie.

In 2001 zorgde BMW voor enorme discussies met de lancering van de compleet nieuwe 7-serie. Ontwerper Chris Bangle kreeg daarmee veel kritiek over zich heen. Je vond de auto mooi of lelijk, een tussenweg was er niet. In de loop van de tijd is dat gelukkig voor BMW gerelativeerd en is de 7-serie wederom een enorm succesvol model geworden. Volgens ingewijde bronnen lijkt het er echter op dat de op stapel staande nieuwe generatie van de 7-serie minder expressief zal zijn vormgegeven. De foto´s kunnen dat echter nauwelijks bevestigen. Het prototype dat hier te zien is wordt nog zwaar bedekt door een camouflerende deken die alle details verbergt. 

8-traps automaat?
Wat rijeigenschappen betreft zal de 7-serie ongetwijfeld weer als maatstaf gaan gelden in zijn klasse. En ook het veiligheidsniveau, de vele opties en moderne elektronica zullen in de nieuwe 7-serie van het hoogste niveau zijn. Er wordt zelfs gesproken over een nieuwe generatie iDrive en bovendien gaan er geruchten over een 8-traps automaat.

Debuut in 2008
De compleet nieuwe 7-serie zal in 2008 worden gepresenteerd en vermoedelijk aan het einde van dat jaar op de markt komen. De concurrentie zal wederom bestaan uit de Audi A8, de Mercedes S-klasse en de Lexus LS.

Gerelateerde artikelen

100 keer BMW Individual 7-serie The Next 100 Years

Autonieuws
BMW Individual 7 Serie THE NEXT 100 YEARS
> Artikel lezen

M760Li xDrive: de Alpina B7 van BMW

Autonieuws
BMW M760Li xDrive
> Artikel lezen

BMW viert jubileum 7-serie met Edition 40 Jahre

Autonieuws
BMW viert jubileum 7-serie met Edition 40 Jahre
> Artikel lezen

Diamanten-inleg voor BMW 750Li Individual

Autonieuws
BMW 750Li xDrive Individual
> Artikel lezen

'Mid-cycle facelift' voor BMW 7-serie in aantocht

Spyshots
'Mid-cycle facelift' voor BMW 7-serie in aantocht
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.