Spyshots

Mercedes SL krijgt begin 2008 een facelift

Begin 2008 zal Mercedes een grondig vernieuwde SL presenteren. De Coupé-Cabriolet uit Stuttgart krijgt vooral aan de voorzijde een nieuw gezicht. Mercedes voert de vernieuwde SL door om het gat te dichten tussen het huidige model en het in 2013 te presenteren compleet nieuwe model.

De huidige generatie van de Mercedes SL kwam in 2001 op de markt. In 2006 onderging het model een kleine facelift en werd de auto onderhuids bijgeschaafd. Om de SL up-to-date te houden totdat de opvolger in 2013 bij de dealers staat zal het model een grondige facelift ondergaan. Het officiële debuut van de auto staat voor begin 2008 gepland. Wij gokken daarbij op de NAIAS in Detroit.

Ingrijpend gewijzigd front
Vooral het front van de SL zal ingrijpend worden aangepast. Eerdere spyshots van een zwaar ingeplakt exemplaar lieten ons nog weinig details zien. Inmiddels is de camouflage in mindere mate aanwezig en krijgen we een glimp van de koplampen te zien. Daar valt op dat de lichtunits een vergelijkbare vorm krijgen als die van de CLS. Bovendien is de grille compleet nieuw en zal ook de voorbumper niet ongewijzigd blijven. Aan de achterzijde zullen een nieuwe bumper en LED-lichtunits het beeld bepalen. Uiteraard zal Mercedes ook het interieur van de SL op tal van punten vernieuwen.

Motorengamma
Onderhuids zullen de wijzigingen minimaal zijn. Datzelfde geldt voor het motorengamma. Mercedes zal de SL vermoedelijk ongewijzigd blijven leveren als SL 350 (V6, 272 pk), SL 500 (V8, 388 pk) en SL 600 (V12, 517 pk). De 500 pk sterke SL 55 AMG zal worden vervangen door de 525 pk sterke SL 63 AMG. De SL 65 AMG (612 pk) zal ongewijzigd leverbaar blijven.

Gerelateerde artikelen

't Is heerlijk nazomeren met de Mercedes-AMG SL 63

Autonieuws
> Artikel lezen

Wat als de Mercedes SL Gullwing nú zou debuteren

Autonieuws
Mercedes-Benz SL|PURE design concept
> Artikel lezen

Hartelijk welkom, vernieuwde Mercedes-Benz SL

Autonieuws
Dit is de gefacelifte Mercedes-Benz SL
> Artikel lezen

Vernieuwde Mercedes SL is officieel

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Benz SL klaar voor tweede leven

Autonieuws
Mercedes-Benz SL klaar voor tweede leven
> Artikel lezen

Prijzen voor Mercedes SLC en vernieuwde SL

Autonieuws
Prijzen voor Mercedes SLC en vernieuwde SL
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.