Spyshots

Mercedes C 63 AMG is productierijp

De Mercedes C 63 AMG is productierijp, en deze foto´s bewijzen dat. De supersnelle sedan op basis van de nieuwe C-klasse werd meerdere keren betrapt op de openbare weg in Duitsland. Diverse prototypes met nog slechts minimale camouflage reden daar hun laatste testronden.

Het is niet voor het eerst dat wij foto´s kunnen tonen van de supersnelle C 63 AMG. Enkele weken geleden nog toonden wij zelfs foto´s van de C 63 AMG Combi. Dat model reed met een nog relatief zwaar gecamoufleerd uiterlijk rond op de openbare weg. Deze foto´s van de C 63 AMG Sedan zijn echter alles onthullend. Behalve dat de typeplaatjes nog zijn afgeplakt is de achterzijde ongecamoufleerd. We kunnen dan ook duidelijk zien dat de auto een lekker sportieve achterbumper heeft, dat er een spoiler op de kofferbak is gemonteerd en dat vier dikke uitlaatpijpen een fantastisch geluid moeten kunnen produceren. Aan de voorkant zien we de kenmerkende AMG-voorbumper gecombineerd met de grille van de Avantgarde waarbij de ster in de grille is opgenomen.

Sportinterieur
Behalve een sportief exterieur heeft AMG zich ook over het interieur bekommerd. Met speciale AMG-tellers, sportstoelen, een sportstuurwiel en diverse aluminium accenten kunnen de inzittenden genieten van een sportieve ambiance.

Supersterke V8
De echte sportiviteit van het model vinden we echter onder de motorkap. Daar ligt een 6.3 liter V8 met een vermogen van minimaal 420 pk. In minder dan 5 seconden moet de C 63 AMG daardoor naar 100 km/h sprinten. De topsnelheid zal vermoedelijk weer worden begrensd op 250 km/h. Een speciaal afgesteld onderstel, sportremmen en diverse andere technische aanpassingen moeten de C 63 AMG ongekend sportief maken.

RS4 en M3 opgepast
Gezien het feit dat het model met nog maar minimale camouflage testronden rijdt betekent dat de introductie niet lang meer op zich zal laten wachten. Een woordvoerder van Mercedes heeft dan ook tegenover Autowereld.com verklaart dat begin juli de eerste foto´s worden vrijgegeven. De Audi RS4 en BMW M3 kunnen hun borst nat maken en rekenen op een geduchte concurrent.

Gerelateerde artikelen

Facelift voor Mercedes-Benz C-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Mansory-saus voor Mercedes-AMG C 63 Coupé

Tuning & styling
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk

Autonieuws
Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.