Spyshots

Renault Koleos: van conceptcar tot realiteit

Renault werkt aan de ontwikkeling van de Koleos, de eerste SUV van Renault. De Franse autofabrikant is momenteel met de eerste prototypes de openbare weg opgegaan. Met de Koleos presenteert Renault een SUV die het moet op gaan nemen tegen onder meer de Peugeot 4007, Kia Sorento en Volkswagen Tiguan.

In het najaar van 2006 presenteerde Renault de Koleos Concept. Deze conceptcar stond als wereldprimeur op de Autosalon van Parijs en was het eerste levensteken van een op stapel staande SUV van de Fransen. Destijds liet Renault-topman Carlos Ghosn in zijn persconferentie doorschemeren dat de conceptcar een zeer realistisch voorbode is van een SUV van Renault. En dat blijkt nu wel gezien deze allereerste spyshots.

Zuid-Franse hitte
Het prototype dat is te zien is op de foto’s ondergaat de eerste hittetesten in Zuid-Frankrijk. Op de eindeloze bergwegen aan de oostkust van Frankrijk onderwerpt Renault hun modellen dikwijls aan dit soorten testen. Het prototype is zwaar gecamoufleerd, maar ondanks dat kon onze fotograaf overduidelijk zien dat het een Renault betreft. Zo is er een Renault-badge te zien op de achterklep en ook op het stuurwiel. Het design van de auto blijft echter grotendeels verscholen onder de dikke camouflerende laag. Wel zien we kenmerken van de Koles Concept.

Renault, Nissan en Samsung
De vierwielaangedreven Renault is ontwikkeld in samenwerking met dochterbedrijven Samsung en Nissan. Uiteraard heeft Nissan een steentje bijgedragen in de ontwikkeling van de onderhuidse 4x4-techniek. Het design is door Renault en Samsung gezamenlijk tot stand gekomen. Het motorengamma zal bestaan uit topmotoren uit het Renault-gamma. Verwacht onder meer krachtige benzine- en dieselmotoren met vermogens tot 200 pk.

Begin 2008
Renault zal de Koleos in 2008 op de markt brengen. De Fransen betreden daarmee voor het eerst het segment van de SUV, maar dankzij de ervaring van dochter Nissan zal Renault een vliegende start kunnen maken.

Gerelateerde artikelen

Renault Mégane RS niet meer zo betaalbaar als voorheen

Autonieuws
> Artikel lezen

​Elektrisch rijden voor luttele tientjes per maand, het kan met de Renault Zoe

Overige
​Elektrisch rijden voor luttele tientjes per maand, het kan met de Renault Zoe
> Artikel lezen

Renault Ez-Go wil je stadsgids zijn

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Renault Clio mag de benen strekken

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.