Spyshots

Hyundai Genesis komt eind 2008

Hyundai werkt aan de ontwikkeling van het productiemodel van de conceptcar Genesis. Momenteel draaien diverse prototypes hun testronden op de openbare weg. Voorzien van heftige camouflage is van het definitieve uiterlijk van de Hyundai Genesis nog maar weinig te zien.

Dit voorjaar presenteerde Hyundai de conceptcar Genesis op de New York Auto Show. De grote achterwielaangedreven sedan moet nog boven de Grandeur worden gepositioneerd en werd door het publiek enthousiast ontvangen. De conceptcar had een luxueuze en chique uitstraling. Hyundai werkt daarmee aan een luxueuzer imago.

Eind 2008 bij de dealers
De Genesis zal in het najaar van 2008 bij de dealers staan. Maar voordat het zover is wordt momenteel nog druk getest. In de Verenigde Staten werd dit prototype betrapt. Het model is helaas nog voorzien van een dikke camouflerende jas die ervoor zorgt dat het definitieve design nog goed verscholen blijft. De kans is echter groot dat Hyundai het model slechts in detail laat afwijken van de gepresenteerde conceptcar. De grille die het prototype draagt is in ieder geval ter camouflage en wij denken dat Hyundai de grille van de conceptcar op het uiteindelijke productiemodel zal monteren.

Komst naar Europa onbekend
In eerste instantie is de Genesis bedoeld voor de Amerikaanse en Koreaanse markt. Het is echter niet ondenkbaar dat de auto op termijn ook naar Europa zal komen. De tijd zal het uitwijzen. Voorlopig is Hyundai nog druk met de ontwikkeling van het model.

Gerelateerde artikelen

Genesis New York Concept richt vizier op 3-serie

Autonieuws
Genesis New York Concept
> Artikel lezen

Hyundai's luxemerk Genesis trapt af met G90

Autonieuws
> Artikel lezen

Bugatti Chiron-ontwerper vertrekt naar… Hyundai

Autonieuws
Bugatti Chiron-ontwerper vertrekt naar… Hyundai
> Artikel lezen

Beeldschone Genesis Essentia riekt naar plagiaat

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Hyundai Genesis wel naar Europa

Autonieuws
Nieuwe Hyundai Genesis wel naar Europa
> Artikel lezen

Gran Coupé eerste model van Hyundai's luxemerk Genesis

Autonieuws
G90 trapt gamma Hyundai's luxemerk Genesis af
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.