Spyshots

Hummer H3T: Pick-up variant H3

Hummer komt eindelijk met de langverwachte H3T. De pickup-achtige variant van de Hummer H3 heeft vier portieren en een relatief kleine laadruimte. Hummer heeft daarmee het concept van de H2T in stand gehouden en doorvertaald naar de H3.

Al jaren geleden presenteerde Hummer een conceptcar onder de naam H3T. Deze conceptcar werd nog gepresenteerd voor de onthulling van de H3 en kon dan ook worden gezien als een voorbode voor dat model. Het productiestadium heeft deze conceptcar nooit gehaald. Sterker nog, die zal het ook nooit meer gaan halen.

Crewcab
Ondanks dat komt Hummer wel met een T-variant van de H3 op de markt. In tegenstelling tot de conceptcar is het model echter voorzien van een zogenaamde ´crewcab´ waarin plaats is voor vijf personen. Dankzij deze dubbele cabine die grotendeels overeenkomt met het interieur van de ´gewone´ H3 zijn de productiekosten lager en is de interieurruimte groter. Daar staat wel een veel kleinere laadruimte tegenover dan wanneer gekozen wordt voor een enkele cabine.

Twee motoren
Hummer zal de H3T leveren met de twee bekende H3-motoren. De eerste is de 242 pk sterke 3.7 liter vijfcilinder. De tweede motor is de nieuwe 295 pk sterke V8 uit de H3 Alpha.

Eind 2008 leverbaar
De productie van de Hummer H3T zal in augustus 2008 worden opgestart. Dat betekent dat de officiele presentatie van het model vroeg in 2008 valt te verwachten.

Gerelateerde artikelen

Hummer met drie concepts op SEMA Motor Show

Autonieuws
Hummer met drie concepts op SEMA Motor Show
> Artikel lezen

Twee ijzersterke HUMMER H3´s op SEMA

Autonieuws
Twee ijzersterke HUMMER H3´s op SEMA
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.