Spyshots

Peugeot 308 betrapt tijdens fotoshoot

Dit is de Peugeot 308. Een Zuid-Afrikaanse lezer wist de nieuweling van Peugeot tijdens een fotoshoot op de gevoelige plaat te leggen. Dankzij hem hebben wij nu al een goed beeld van de 308, die later dit jaar zal worden onthuld.

Het is niet de eerste keer dat we foto’s weten te publiceren van de Peugeot 308. Voorheen betroffen het echter foto’s van prototypes die schuil gingen onder een flinke laag camouflage. Zowel de 308 hatchback als de 308 SW werden door onze fotografen op diverse plaatsen ter wereld gefotografeerd. Van het lijnenspel van de auto was op die foto’s helaas nog maar weinig te zien. Totdat de Zuid-Afrikaan Francois Malan afgelopen zaterdag een fotoshoot van de Franse fabrikant wist te verstoren. Onderweg naar zijn werk stuitte hij op de Peugeot 308 vergezeld door een foto- en filmcrew en de nodige bewaking. Hij bedacht zich geen moment, zette zijn auto aan de kant van de weg en pakte zijn fotocamera. Ondanks de vele bedreigingen van de crew ging Francois rustig zijn gang. Het was immers openbaar terrein waar ze zich bevonden.

Mix van bekende Peugeot-modellen
Dankzij de oplettende Zuid-Afrikaan kunnen wij u nu deze beelden van de 308 tonen. Helaas werd de auto nog op diverse plaatsen afgeplakt totdat de brochure- en persfoto’s daadwerkelijk geschoten werden. Opvallend is het front dat op het eerste gezicht heel veel weg lijkt te hebben van de 407. Van opzij maar ook aan de achterzijde (voor wat er zichtbaar van is) wordt duidelijk dat de 308 een mix is van zowel de 207 als de 407. Bovendien is het model gegroeid ten opzichte van zijn voorganger, de zeer succesvolle 307.

IAA Frankfurt
De Peugeot 308 zal op de aanstaande IAA in Frankfurt worden onthuld. Het model zal tegen het einde van dit jaar bij de dealers staan.

Gerelateerde artikelen

Peugeot 308 GTi: 270 pk's en two-tone carrosserie

Autonieuws
Peugeot 308 GTi: 270 pk's en two-tone carrosserie
> Artikel lezen

Peugeot-topmannen verlekkeren zich aan 308 R HYbrid

Autonieuws
Peugeot 308R HYbrid
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.