Spyshots

Mini Traveller ook als ‘S’

De Mini Traveller is de afgelopen tijd regelmatig voorbijgekomen. Vooral van het instapmodel zijn al zeer goede foto’s. Maar het ontbrak nog aan vrijwel ongecamoufleerde foto’s van de Traveller S. Die hebben wij nu ook!

Het is geen publiek geheim meer dat Mini binnenkort met de Traveller op de markt zal komen. Dit derde model in de zeer succesvolle Mini-lijn zal nog voor het einde van dit jaar bij de dealers staan. Inmiddels warmt Mini ons alvast op met vele licht gecamoufleerde prototypes die op de openbare weg worden getest. Deze Mini Traveller S draaide diverse testronden op de veelbesproken Nürburgring.

175 pk voor Traveller S
De foto’s bewijzen dat Mini ook werkt aan een S-versie van de Traveller. Met onder de motorkap uiteraard de turbogeblazen 1.6 liter viercilinder met een vermogen van 175 pk. Aan de buitenzijde is de Traveller S herkenbaar aan de voorbumper met grotere luchtinlaat, de S-typeplaatjes op de zijkant en de achterspoiler. Ook de 17 inch lichtmetalen wielen en de twee uitlaatpijpen verraden de sportieve inborst van de Traveller S.

Suïcidedoor
Het meest bijzondere aan de Traveller is zijn verlengde achterzijde. Hierdoor biedt de auto meer plaats aan de achterinzittenden en hun bagage. Opvallend is de suïcidedoor aan de rechterzijde van de auto. Wanneer de beide rechter portieren worden geopend is hierdoor een redelijk goede instap naar achteren mogelijk.

Achterzijde nog steeds gecamoufleerd
Zoals gezegd zal de Mini Traveller nog dit jaar bij de dealers staan. Tegelijkertijd zal ook de Traveller S worden gepresenteerd. We wachten nog even in spanning af, de achterkant is immers nog nooit zonder camouflage gefotografeerd!

Gerelateerde artikelen

Hier is 'ie dan: de nieuwe (6-deurs) MINI Clubman

Autonieuws
Hier is 'ie dan: de nieuwe en ook al geprijsde MINI Clubman
> Artikel lezen

AC Schnitzer gaat los op MINI

Tuning & styling
> Artikel lezen

MINI Clubman nu ook met ALL4-vierwielaandrijving

Autonieuws
MINI Clubman ALL4
> Artikel lezen

Alvast heel veel nieuwe MINI Clubman

Autonieuws
> Artikel lezen

Spierballen-Clubman: MINI John Cooper Works Clubman

Autonieuws
Spierballen-Clubman: MINI John Cooper Works Clubman
> Artikel lezen

Brute MINI Clubman All4 Scrambler Concept

Autonieuws
Brute MINI Clubman All4 Scrambler Concept
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.