Spyshots

BMW M3 Sedan: ultieme sportsedan

BMW breidt de M3-familie de komende jaren nog sterk uit. Na de presentatie van de M3 Coupé zal BMW ook nog een Cabriolet, Touring en deze sedan presenteren. Voor het eerst sinds 1995 zal de M3-familie dan bestaan uit twee extra modellen.

De compleet nieuwe BMW M3 wordt voor het eerst weer een echte familie. De aftrap is inmiddels gegeven door de recent gepresenteerde M3 Coupé. Dat model zal in het voorjaar van 2008 worden gevolgd door de M3 Cabriolet en vervolgens wordt het gamma gecompleteerd met de Sedan en Touring.

Typische BMW M-look
BMW is er in geslaagd om het model te voorzien van een typische M-look, zonder dat het allemaal overdreven is. De voorzijde wordt gedomineerd door een grote voorspoiler met forse luchtinlaten. Ook de typische bobbel in de motorkap, de luchtroosters in de zijschermen en de vier uitlaatpijpen aan de achterzijde bepalen de look. Uiteraard ontbreken de nodige M3-logo’s niet en zal het interieur voorzien zijn van sportief gevormde stoelen en aluminium accenten.

V8 van BMW M GmbH
Onder de motorkap ligt één van de meest smeuïge motoren van dit moment. De 4.0 liter V8 is ontwikkeld door BMW M GmbH en is net als de V10 uit de M5 geschikt voor het maken van hoge toeren. Zijn maximum vermogen van 420 pk en koppel van 400 Nm maken het mogelijk om in minder dan 5 seconden naar 100 km/h te acceleren. De topsnelheid van de M3 ligt op 250 km/h (begrensd) maar het model moet de 300 km/h kunnen halen.

Gerelateerde artikelen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage

Spyshots
Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.