Spyshots

Audi RS6 op de Nürburgring

Audi voert afrondende testen uit met de nieuwe RS6. Het topmodel van de A6-serie wordt nog boven de S6 gepositioneerd en moet het de Mercedes E 63 AMG en BMW M5 heel moeilijk gaan maken.

Kort geleden presenteerde Mercedes de E 63 AMG en bij BMW kennen we de M5 al enige tijd. Beide modellen beschikken over forse vermogens en een sportief uiterlijk. De Audi S6 kan ondanks zijn 5.2 liter V10 niet tegen deze concurrenten op. Maar niet gevreesd, Audi werkt momenteel aan een supersnelle RS6. Enige tijd geleden wisten wij de RS6 Avant al op de gevoelige plaat te leggen en nu is ook de RS6 Sedan voor de lens van onze camera gekomen.

520 - 550 pk
Momenteel zijn de Duitsers druk aan het testen op de Nürburgring. De laatste testronden moeten ervoor zorgen dat Audi de puntjes op de ‘i’ kan zetten. In tegenstelling tot de S6 zal de RS6 een behoorlijk dikkere uitstraling krijgen. De grotere luchtinlaten in de voorbumper, de brede zijskirts en de diffusor in de achterbumper onderscheiden het model. Onder de motorkap ligt vrijwel dezelfde V10 als in de S6, maar wel met meer vermogen. Waar de S6 het tot 435 pk weet te schoppen moet de RS6 tussen de 520 en 550 pk op het asfalt overbrengen. Dat alles uiteraard via quattro-vierwielaandrijving.

Voor eind 2007 bij de Audi-dealers
Nog dit jaar zal Audi de supersnelle RS6 presenteren. Het model zal zijn officiële debuut maken op de IAA in Frankfurt en nog voor het einde van 2007 bij de Audi-dealers staan. BMW en Mercedes kunnen hun borst nat maken.

Gerelateerde artikelen

Woest: de 1.000 pk sterke RS 6 'Gumball3000' van Jon Olsson

Tuning & styling
1.000 pk sterke Audi RS6
> Artikel lezen

Hoe ver schiet Audi door bij nieuwe Audi RS 6?

Spyshots
> Artikel lezen

Audi Exclusive toont zijn kunnen met RS 6

Autonieuws
> Artikel lezen

De RS-overtroffen: Audi RS 6 en RS 7 performance

Autonieuws
De RS-overtroffen: Audi RS 6 en RS 7 performance
> Artikel lezen

Dikker dan dik: Audi RS 6 by Prior Design

Tuning & styling
Dikker dan dik: Audi RS 6 by Prior design
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.