Spyshots

Prototype Opel Vectra opvolger

Opel werkt in het diepste geheim aan de opvolger van de Vectra. Het compleet nieuwe model staat eind 2008 bij de dealers. Deze allereerste foto´s tonen een prototype verpakt in een heftig camouflerende jas.

Bij Opel is iedereen in opperste paraatheid. Na het presenteren van de nieuwe Passat en nu ook de compleet nieuwe Mondeo wordt het tijd om met een opvolger voor de Vectra te komen. De lat is de afgelopen jaren een stuk hoger gelegd en Opel moet daarin meegaan om zich te kunnen blijven meten met de concurrentie.

Nieuw design-DNA
In Genève kregen we al een voorproefje van hoe het design van de nieuwe Vectra eruit zal gaan zien. Daar presenteerde Opel de Gran Turismo concept. Volgens Opel toont deze conceptcar een indruk van het ´toekomstige´ design-DNA van de Duitse autofabrikant. Het heftig gecamoufleerde prototype laat ons nauwelijks iets zien van de lijnen van het nieuwe model. We zullen moeten wachten tot Opel met minder gecamoufleerde prototypes de openbare weg op zal gaan.

Nieuwe V6 motoren
De opvolger van de Vectra - die vermoedelijk Insignia zal gaan heten - wordt gebouwd op het compleet nieuwe Epsilon 2 platform. Dit platform maakt het mogelijk om meer interieurruimte te creëren. Motorisch zal er naast het bekende aanbod ook plaats worden gemaakt voor twee nieuwe zescilinders. De eerste is een 2.8 liter V6 benzinemotor. Bovendien komt Opel met een 200 pk sterke 2.7 liter V6 dieselmotor.

Najaar 2008 bij de Opel-dealer
Eind 2008 zal de opvolger van de Vectra bij de dealers staan. Vermoedelijk presenteert Opel het model in 2008 op de Autosalon van Genève.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Opel Vectra en Signum goedkoper

Autonieuws
Nieuwe Opel Vectra en Signum goedkoper
> Artikel lezen

Opel Vectra OPC ondergaat hogesnelheidstesten

Spyshots
Opel Vectra OPC ondergaat hogesnelheidstesten
> Artikel lezen

Opel Vectra enkel nog in luxe uitvoering

Autonieuws
Opel Vectra enkel nog in luxe uitvoering
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.