Spyshots

Hyundai Sonata krijgt nieuw front

Hyundai gaat eind 2007 een gefacelifte Sonata op de markt brengen. De vernieuwde Sonata wordt momenteel getest in Noord-Zweden en zal vooral aan de voorzijde gewijzigd worden. Onderhuids verandert er vermoedelijk nauwelijks iets.

De Hyundai Sonata is sinds 2004 op de markt. Tellen we daar drie jaar bij op dan kom je in 2007 terecht. Dat betekent dat wanneer Hyundai uit gaat van een gemiddelde cyclus van drie jaar het de beurt is aan de Sonata voor een kleine facelift.

Vernieuwd front
Uiterlijk zullen de grootste verschillen waarneembaar zijn. Vooral het front zal worden aangepast. Wij verwachten grotere koplampen, horizontale lamellen in de grille en een gewijzigde bumper. Aan de achterzijde zullen vermoedelijk de lichtunits worden bijgeschaafd en ook de bumper krijgt een iets andere vorm. Binnenin zullen de wijzigingen beperkt blijven tot nieuwe materialen, andere kleurstellingen en een aantal extra opties.

Motorengamma blijft gelijk
Motorisch verwachten wij geen verschillen. De Sonata is leverbaar met een 2.0 (144 pk), een 2.4 (160 pk), een 3.3 V6 (235 pk) en een 140 pk sterke dieselmotor. Het enige dat nog ontbreekt is een krachtige dieselmotor, maar verder is het gamma voldoende compleet.

Eind 2007 leverbaar
De vernieuwde Sonata zal eind 2007 leverbaar zijn. Vermoedelijk staat het debuut van de auto gepland voor de IAA in Frankfurt.

Gerelateerde artikelen

Enorme sprong voorwaarts voor Hyundai Sonata/i40

Autonieuws
Enorme sprong voorwaarts voor Hyundai Sonata/i40
> Artikel lezen

Nieuwe Hyundai Sonata laat zich betrappen

Spyshots
Nieuwe Hyundai Sonata laat zich betrappen
> Artikel lezen

Hyundai i40 gespot tijdens fotosessie

Spyshots
Hyundai i40 gespot tijdens fotosessie
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.