Spyshots

Compleet nieuwe Mazda6

Mazda is gestart met uitgebreide testwerkzaamheden voor de nieuwe Mazda6. In het ijskoude noorden van Scandinavië is een testteam van de Japanners neergestreken om de compleet nieuwe Mazda6 op zijn ijsbestendigheid te beproeven.

Mazda presenteerde de huidige generatie van de Mazda6 in 2002 op de markt. Het model was de opvolger van de 626 en gooide het over een geheel andere boeg. De veel meer sportieve en moderne uitstraling heeft de Mazda6 tot een succesnummer gemaakt. Om dat succes te behouden onderging het model in 2005 een kleine facelift. Voor volgend jaar staat er een compleet nieuwe model op stapel. De vernieuwde Mazda6 zal in 2008 op de markt komen en borduurt voort op de ingezette lijn van het huidige model.

Voortborduren op huidige Mazda6
Echt veel details zijn er nog niet te zien. Mazda heeft de 6 nu immers pas voor het eerst ingezet op de openbare weg, en dat betekent een dikke laag camouflage. Vooral het front en de achterzijde zijn goed ingepakt. Dat neemt niet weg dat we de basislijnen kunnen zien en daarmee duidelijk kunnen stellen dat de nieuwe Mazda6 duidelijk voortborduurt op zijn voorganger.

Onderstel van de Mondeo
Aangezien Mazda onderdeel uitmaakt van de Ford Motor Company is het onderstel afkomstig van Ford. De nieuwe Mondeo biedt een prima basis voor de Japanner. Ook het motorengamma zal deels van Ford worden geleend. Mogelijk komt er zelfs een Mazda6 hybride op de markt.

Mazda6 sedan, hatchback en stationwagon
Mazda komt zowel met een sedan, een hatchback als een stationwagon van de nieuwe 6. Eind 2007 zal het model debuteren en in 2008 staat de nieuwe 6 bij de Mazda-dealers.

Gerelateerde artikelen

Meer details over vernieuwde Mazda6 en CX-5

Autonieuws
Meer details over de gefacelifte Mazda6 en CX-5
> Artikel lezen

Mazda dipt vele modellen in sportsaus

Autonieuws
Mazda 2 en CX-3
> Artikel lezen

Mazda presenteert Racing Concepts

Tuning & styling
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor vernieuwde Mazda6

Autonieuws
Prijskaartjes voor vernieuwde Mazda6
> Artikel lezen

Vernieuwde Mazda6 eind deze maand in LA

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.