Spyshots

Prototype Skoda Superb in Skoda-fabriek

In de Tsjechische Skoda-fabriek wordt momenteel gewerkt aan een prototype van de nieuwe Superb. Waarschijnlijk wordt de nieuwe Superb pas in 2008 op de Autosalon van Geneve onthuld en deze foto´s zijn voor Skoda dan ook bijzonder pijnlijk.

Het is niet de eerste keer dat een nieuw model veel te vroeg uitlekt. Door de komst van de mobiele telefoons met camera en de groei van het internet zijn geruchten en geheime projecten binnen no-time over de hele wereld verspreid. Embargo´s worden gebroken en medewerkers riskeren hun baan door foto´s te maken van geheime prototypes. In oktober vorig jaar bijvoorbeeld werden foto´s van de nieuwe Volvo V70 over het internet verspreid. Pas ruim 3 maanden later werd de auto door Volvo officieel onthuld. Veel erger nog was het met de nieuwe Seat Leon waarvan in oktober 2004 al foto´s van prototypes werden verspreid. Het model werd pas in april 2005 officieel onthuld.

Eerste prototype
Datzelfde probleem heeft Skoda momenteel. In de Tsjechische fabriek van de fabrikant werden de allereerste prototypes van de nieuwe Superb gefotografeerd. De foto´s werden vervolgens op internet geplaatst en inmiddels kunnen wij ze u ook tonen. Dit is de nieuwe Skoda Superb die pas begin 2008 officieel zal worden onthuld.

Vijfdeurs
De nieuwe Superb is een compleet ander model. Waar de oude Superb grotendeels overeenkwam met de vorige generatie van de Volkswagen Passat heeft het nieuwe model een geheel eigen geizhct. De druppelvormige koplampen, de kenmerkende Skoda-grille en de typische achterlichten kenmerken het model. Opvallend is de keuze voor een grote achterklep zoals dat bij de Octavia ook het geval is. Daarmee wordt de Superb een vijfdeurs ´liftback´ in plaats van een vierdeurs sedan.

Introductie in 2008
Meer informatie over de nieuwe Superb zal tegen het einde van 2007 bekend worden. De introductie zal in 2008 plaats vinden. Eén ding is in ieder geval zeker. Een grote primeur is het niet meer.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Skoda Superb zo goed als naakt

Spyshots
> Artikel lezen

De zuinigste Skoda Superb ooit is er

Autonieuws
> Artikel lezen

Skoda-dealer laat klanten kiezen: Superb of BMW 5?

Autonieuws
Skoda-dealer laat klanten kiezen: Superb of BMW 5-serie?
> Artikel lezen

Nu al een facelift voor Skoda Superb?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.