Spyshots

Nieuwe Mercedes E-klasse met veel innovaties

De nieuwe Mercedes E-klasse is nog twee jaar verwijderd van een introductie, maar het testwerk is begonnen. Dit zijn de allereerste spyshots van de nieuwe E-klasse zoals die in 2009 zal worden gepresenteerd. Het model wordt gekenmerkt door tal van innovatieve veiligheidsystemen.

De Mercedes E-klasse heeft vorig jaar nog een facelift ondergaan. De opvolger zal dus nog wel even op zich laten wachten, maar de ontwikkeling staat uiteraard niet stil. Het eerste zwaar gecamoufleerde prototype is inmiddels op de openbare weg betrapt. Mercedes heeft daarmee het startsein gegeven voor de testwerkzaamheden van de nieuwe E-klasse, die als W212 wordt ontwikkeld.

E-klasse krijgt S-klasse kenmerken
Door de heftige camouflage kunnen we nog maar weinig zeggen over het design van het model. Toch is het zeer aannemelijk dat Mercedes het model veel zal laten lijken op de grotere S-klasse. Dat betekent een bredere grille, rechthoekige koplampen, opvallende wielkasten en een typische C-stijl. Maar ook de achterlichten zullen veel doen denken aan de S-klasse en ook de nieuwe C-klasse.

Innovatieve veiligheidssystemen
Bij zijn introductie zal het model worden gekenmerkt door tal van innovatieve veiligheidssystemen. Wij verwachten dat de introductie van de nieuwe E-klasse gepaard zal gaan met de introductie van onder meer een Lane Departure Warning systeem, een systeem dat de ogen van de bestuurder in de gaten zal houden en een systeem dat de conditie van de weg continue observeert. Maar ook verkeersborden zullen door een camera worden gescand.

V6, V8 en AMG
Het motorengamma zal uiteraard bestaan uit de bekende V6- en V8-motoren, maar ook de ruim 500 pk sterke E63 AMG zal niet ontbreken.

IAA Frankfurt 2009
De introductie van de nieuwe Mercedes E-klasse staat op de agenda voor het najaar van 2009. Vermoedelijk wordt de IAA in Frankfurt door Mercedes gekozen als decor voor het werelddebuut.

Gerelateerde artikelen

Prijskaartje voor Mercedes E 350 e (15% bijtelling)

Autonieuws
Prijskaartje voor Mercedes E 350 e (15% bijtelling)
> Artikel lezen

571 of 612 pk voor nieuwe Mercedes-AMG 63 (S)

Autonieuws
Mercedes-AMG E 63 (S)
> Artikel lezen

Koop deze maagdelijke Mercedes-Benz 190 E Evolution II

Autonieuws
> Artikel lezen

AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses

Autonieuws
AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.