Spyshots

BMW komt met 1-serie Coupé

Na de drie- en vijfdeurs komt BMW volgend jaar ook met een 1-serie Coupé. Eerder al was bekend dat er een cabriolet op basis van de 1-serie zou komen, maar nu is duidelijk dat er ook een coupé komt. Deze allereerste spyshots bevestigen het bestaan van dit model.

Het is al lange tijd bekend dat de BMW 1-serie niet enkel uit een vijfdeurs model zal blijven bestaan. Recentelijk presenteerde BMW dan ook een driedeurs variant van het model. Vorig jaar wisten wij echter ook al een cabriolet op basis van de 1-serie te betrappen. En dat bevestigde nummer drie van de 1-serie familie. Maar wat nog relatief onzeker en vrijwel onbekend was, is de komst van een 1-serie Coupé. Dat model werd echter betrapt tijdens wintertesten boven de poolcirkel. Hierdoor is de onduidelijkheid in een keer van de kaart geveegd.

Coupé en een Cabriolet
De voorzijde is weinig verrassend, maar de zijlijn en de achterkant van het model tonen duidelijk een geheel ander design. Wij moesten zelfs twee keer kijken om te bepalen of dit wel daadwerkelijk een Coupé zou zijn en geen Cabriolet met een hardtop of een inklapbaar stalen dak. Niet geheel onlogisch als je bedenkt dat de 3-serie er ook als Coupé-Cabriolet is gekomen. Wanneer we echter kijken naar de B-stijl en de lijn van het dak wordt al snel duidelijk dat het hier echt om de 1-serie Coupé gaat. Bovendien heeft Klaus Borgmann - de projectmanager voor zowel de 1-serie als de 3-serie - aan een Amerikaanse journalist laten weten dat er begin 2008 een 1-serie Coupé en 1-serie Cabriolet zullen komen.

Motorengamma
In de Verenigde Staten zal het model niet leverbaar worden met een viercilinder. Voor de Europese markt verwachten wij dit echter wel. Het motorengamma zal dan ook grotendeels overeenkomen met dat van de driedeurs 1-serie. Uiteraard zal ook de 130i niet ontbreken. Zelfs de 306 pk sterke 3,0 liter zescilinder turbomotor zal naar alle waarschijnlijkheid leverbaar worden. Deze motor zal vermoedelijk dan wel gereserveerd blijven voor een M-model. Dieselmotoren zullen ook niet ontbreken.

Voorjaar 2008
De BMW 1-serie Coupé zal al in 2008 op de markt komen. Wij hebben sterk het vermoeden dat de auto tijdens de Autosalon van Genève (maart 2008) officieel zal worden onthuld.

Gerelateerde artikelen

Unieke BMW 1-serie M Coupé als MotoGP Safety Car

Autonieuws
Unieke BMW 1-serie M Coupé als MotoGP Safety Car
> Artikel lezen

G-Power pompt 600 pk in BMW 1M Coupé

Tuning & styling
G-Power pompt 600 pk in BMW 1M Coupé
> Artikel lezen

G-Power BMW 1M Coupé overtreft M3

Tuning & styling
G-Power BMW 1M Coupé overtreft M3
> Artikel lezen

Vorsteiner doet GTS5-spoiler in de losse verkoop

Tuning & styling
Vorsteiner doet GTS5-spoiler in de losse verkoop
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.