Spyshots

Nieuwe SUV van Dodge in aantocht

Onder de codenaam JC49 werken Dodge en Chrysler momenteel aan een nieuwe SUV. De SUV zal eind 2007 in productie gaan en begin 2008 op de markt komen. De Dodge SUV zal leverbaar zijn met voorwielaandrijving en vierwielaandrijving.

Bij Dodge worden in een razend tempo diverse modellen geïntroduceerd. Het modellenoffensief werd begonnen met de Caliber. Vervolgens presenteerde Dodge de Nitro, de conceptcar Hornet en de Avenger. Maar ook de nieuwe Dodge Caravan zal binnenkort de markt bestormen. Dodge voegt begin 2008 nog een nieuwe model toe aan het gamma.

Dodge-uitstraling
Deze nieuwe Dodge is een compacte SUV die net boven de Hyundai Santa Fe, Kia Sorento en Toyota RAV4 zal worden gepositioneerd. De foto´s tonen duidelijk aan dat het een typische Dodge zal zijn. De kenmerkende hoekige lijnen, de typische Dodge-grille en de stoere uitstraling zullen ook in deze SUV worden doorgevoerd.

Mogelijk eerst als conceptcar
Veel over het model is er op dit moment nog niet bekend. Het is goed mogelijk dat Dodge de auto eerst als conceptcar zal presenteren. Die conceptcar zal dan voor 99% gelijk zijn aan het uiteindelijke productiemodel. Onderhuids verwachten wij onder andere een 3,5 liter V6 afkomstig uit de Chrysler Sebring. Overigens zal Chrysler rond 2010 met een afgeleide van dit model komen.

Gerelateerde artikelen

Smullen van retro-cocktail: Dodge Shakedown Challenger

Autonieuws
> Artikel lezen

Dodge Viper met drie wielen in 't graf

Autonieuws
Dodge Viper
> Artikel lezen

Visueel genieten van Dodge Challenger Demon

Autonieuws
> Artikel lezen

18 blijkt duivels nummer voor de Dodge Challenger Hellcat

Autonieuws
> Artikel lezen

Dat was het: het afscheid van de Dodge Viper is officieel

Autonieuws
Dat was het: het afscheid van de Dodge Viper is officieel
> Artikel lezen

Gerucht: Dodge Viper is toch niet dood

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.