Spyshots

Mét suïcidedeur: Mini Clubman/Traveller

Deze zomer zal Mini eindelijk de vijfpersoons Clubman/Traveller presenteren. Al lange tijd gaan er geruchten, duiken er prototypes op en presenteert Mini conceptcars die een blik moeten werpen op dit nieuwe model. Deze spyshots laten de auto nagenoeg ongecamoufleerd zien.

De ‘oude’ Mini was destijds ook leverbaar in een soort van verlengde uitvoering. Maar van de New Mini is nooit een verlengde variant op de markt gebracht. Na experimenten van carrosseriebouwers zoals het Italiaanse Castagna Milano komt Mini nu eindelijk zelf met een dergelijk model. Op diverse autobeurzen presenteerde Mini conceptcars die een hint moesten geven in de juiste richting. Deze spyshots die in het ijskoude noorden van Zweden werden gemaakt tonen het model in een nagenoeg ongecamoufleerd uiterlijk.

Twee achterdeurtjes
Lange tijd bestond er onduidelijkheid over de constructie van de auto. Dat er aan de achterzijde twee deurtjes zouden komen werd al duidelijk dankzij de conceptcars en de diverse eerdere spyshots, maar wat heeft Mini met de zijportieren gedaan? Deze spyshots tonen aan dat de fabrikant enkel aan de rechterkant twee portieren heeft gemonteerd. Het achterportier opent als een zogenaamde suïcidedeur en kan alleen worden geopend als het voorportier ook open is. Dankzij dit extra deurtje wordt de toegang naar de achterbank vergemakkelijkt.

Clubman of Traveller
Over de naam van het model gaan nog steeds geruchten. Het is zeer aannemelijk dat Mini kiest voor de naam Clubman of Traveller, maar welke van de twee het wordt blijft afwachten. Deze zomer presenteert Mini het model. In het najaar staat de Clubman/Traveller bij de dealers.

Gerelateerde artikelen

Spierballen-Clubman: MINI John Cooper Works Clubman

Autonieuws
Spierballen-Clubman: MINI John Cooper Works Clubman
> Artikel lezen

AC Schnitzer gaat los op MINI

Tuning & styling
> Artikel lezen

Hier is 'ie dan: de nieuwe (6-deurs) MINI Clubman

Autonieuws
Hier is 'ie dan: de nieuwe en ook al geprijsde MINI Clubman
> Artikel lezen

MINI Clubman nu ook met ALL4-vierwielaandrijving

Autonieuws
MINI Clubman ALL4
> Artikel lezen

Brute MINI Clubman All4 Scrambler Concept

Autonieuws
Brute MINI Clubman All4 Scrambler Concept
> Artikel lezen

Alvast heel veel nieuwe MINI Clubman

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.