Spyshots

Zwaar gecamoufleerde nieuwe Citroën C5

Voilà! Dit zijn de eerste foto´s van de compleet nieuwe Citroën C5. Eind 2007 zal de Franse autofabrikant het nieuwe model (vermoedelijk) presenteren op de IAA in Frankfurt. Volgens ingewijden zal de C5 vooral agressiever en sportiever zijn vormgegeven.

Citroën bracht in het voorjaar van 2001 de C5 op de markt. Het model was de opvolger van de Xantia en werd een groot succes. In 2004 werd het model grondig gefacelift, maar in 2007 is het toch echt tijd voor een opvolger. Zes jaar na de introductie van de C5 komt Citroën dan ook met een volledig nieuw model. Het eerste testwerk op de openbare weg is inmiddels in gang gezet. En wij hebben de eerste foto´s.

Agressiever design
De zware camouflage van het prototype dat wij in Zweden betrapten toont ons weinig van het design van de C5. Vermoedelijk krijgt het model wat designkenmerken van zowel de C4 Picasso als de C6 en nemen de afmetingen toe. Maar ook de diverse conceptcars die Citroën in de loop der jaren heeft gepresenteerd kunnen designkenmerken ‘geleend’ hebben aan de C5. Al met al is de nieuwe C5 volgens ingewijden een wat agressiever en sportiever ogend model.

Stuurwiel uit de C4 (Picasso)
Net als zijn voorganger zal de C5 worden voorzien van hydraulische vering, een automatische parkeerrem en LED-achterlichten. Citroën zal de nieuwe C5 gaan produceren in de fabriek in Rennes-la-Janais en deelt veel onderdelen, waaronder de motoren en de versnellingsbak met de Peugeot 407. Ondanks dat claimt Citroën dat 99 procent van de zichtbare onderdelen specifiek voor de C5 zijn ontworpen. Het stuurwiel zal net zoals in de C4 en C4 Picasso zijn voorzien van een gefixeerd middengedeelte.

Motorengamma
Wat motoren betreft zal er een ruim aanbod komen. Vooral de dieselmotoren zullen weer zeer populair zijn. Verwacht dan ook een 2.0 en 2.2 HDi (150 en 170 pk) en een 2.7 liter V6 HDi (208 pk). Wat benzinemotoren betreft zal er de keuze zijn voor de 1.8 (125 pk), de 2.0 (140 pk) en de ruim 200 pk sterke 3.0 liter V6.

Werelddebut: eind 2007
Zoals het er nu naar uit ziet zal Citroën de nieuwe C5 presenteren op de IAA in Frankfurt (september 2007). Het model staat dan eind 2007 of begin 2008 bij de dealers.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Citroën C5 vanaf € 25.990,-

Autonieuws
Vernieuwde Citroën C5 vanaf € 25.990,-
> Artikel lezen

Carlsson maakt uitzondering voor Citroën (C5)

Tuning & styling
Carlsson maakt uitzondering voor Citroën (C5)
> Artikel lezen

Alles wat je moet weten over de vernieuwde Citroën C5

Autonieuws
Alles wat je moet weten over de vernieuwde Citroën C5
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.