Spyshots

Prototype nieuwe Volkswagen Sharan

Volkswagen heeft een prototype van de nieuwe Sharan meegenomen naar het koude noorden. Daarmee heeft Volkswagen de aftrap gegeven voor testwerkzaamheden op de openbare wegen van Scandinavië. Veel zegt het prototype niet, want slechts onderhuids is het nieuws te vinden.

Maakt u geen zorgen, de auto op de foto´s geeft in geen enkel geval een idee van de nieuwe Sharan. Volkswagen test de techniek momenteel namelijk met een zogenaamde ´mule´. Onderhuids vinden we de nieuwe techniek, maar de carrosserie is afkomstig van een ander of een oud model. Zodoende kunnen autofabrikanten nieuwe techniek beproeven zonder dat er al designkenmerken van de auto uitlekken. De vreemde mix tussen een Sharan en een Fox vinden we over een jaar dan ook niet in de showrooms terug.

Volkswagen heeft een achterstand opgelopen
Wat we daar wel terug gaan vinden is een compleet nieuwe MPV van Volkswagen. De Sharan is sterk verouderd en ook de concurrentie heeft niet stilgezeten. Toch lijkt het alsof Volkswagen heeft zitten slapen. Terwijl Ford met veel succes nieuwe Galaxy en vooral de S-Max presenteerden werden de heren in Wolfsburg waarschijnlijk afgeleid door het neerzetten van andere modellen. Hoe dan ook, Volkswagen heeft een flinke achterstand opgelopen en zal er veel werk van moeten maken om die in te halen. Datzelfde geldt voor Seat die wederom een afgeleide van de Sharan - waarschijnlijk als Alhambra - op de markt zal brengen.

Passat-techniek
Onderhuids is de nieuwe Sharan grotendeels gebaseerd op de Passat. De auto staat op een verlengd platform van dat model en ook de motoren zullen uit de Passat komen. Reken erop dat vooral de 140 pk sterke 2.0 TDI een groot deel van de verkopen voor zijn rekening gaat nemen. Zoals tegenwoordig een must zal de derde zitrij volledig in de laadvloer kunnen worden neergeklapt.

2008 bij de dealers
In 2008 zal Volkswagen de nieuwe Sharan bij de dealers binnenrijden. De introductie zal eind 2007, begin 2008 plaats vinden.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen Sharan Edition gul met spullen

Autonieuws
Volkswagen Sharan Edition gul met spullen
> Artikel lezen

Adaptieve grootlichtassistent voor Volkswagens

Autonieuws
Adaptieve grootlichtassistent voor Volkswagens
> Artikel lezen

Vernieuwde Volkswagen Sharan vanaf € 46.290,-

Autonieuws
Vernieuwde Volkswagen Sharan vanaf € 46.290,-
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.