Spyshots

Toch nog een Volkswagen Golf Variant

Hier zijn dan eindelijk de eerste foto´s van de nieuwe Volkswagen Golf Variant. Volkswagen heeft lang getwijfeld over het model, maar deze foto´s bewijzen de komst van de stationwagon-versie van de Golf. Volkswagen presenteert het model nog dit jaar.

Van de Golf V is er nooit een Variant geweest. Volkswagen zelf had de Golf Plus gepland als opvolger van de Golf IV Variant. Maar de klanten bleven druk uitoefenen op de dealers en uiteindelijk is Volkswagen over stag gegaan. De Golf Variant komt er! De concurrentie zal uiteraard bestaan uit de Opel Astra Stationwagon en Ford Focus Wagon, maar ook de Renault Mégane en Peugeot 307 SW behoren tot de concurrentie.

Nachtelijke testen
Tijdens nachtelijke testwerkzaamheden in het ijskoude noorden van Scandinavie werd dit prototype gefotografeerd. De auto zit geheel onder de sneeuw maar de hoofdlijnen zijn goed zichtbaar. We zien overeenkomsten met bijvoorbeeld de Skoda Octavia Combi. Dat zou betekenen dat de Golf Variant behoorlijk groter is dan het model dat deze opvolgt.

Motorengamma
Motorisch verwachten wij de 102 pk sterke 1.6 en de 150 pk sterke 2.0 FSI. Op dieselgebied zullen de 105 pk sterke 1.9 TDI en de 140 pk sterke 2.0 TDI het gamma vormen. Mogelijk zal er later ook een 90 pk sterke 1.9 TDI volgen.

Debuut in 2007
De komst van de Volkswagen Golf Variant staat nog voor 2007 gepland. Het model staat als wereldprimeur op de Autosalon van Genève.

Gerelateerde artikelen

Dit kost de vernieuwde Volkswagen Golf

Autonieuws
Dit kost de vernieuwde Volkswagen Golf
> Artikel lezen

Gefacelifte Volkswagen Golf heeft meer om het lijf dan je denkt

Autonieuws
Gefacelifte Volkswagen Golf heeft meer om het lijf dan je denkt
> Artikel lezen

Veel blingbling op Volkswagen's GTI-feestje in Wörthersee

Autonieuws
> Artikel lezen

Stagiairs stoppen Volkswagen Golf 411 pk toe

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Golf GTD ook als ruime Variant

Autonieuws
Golf GTD koppelt comfort aan sportiviteit
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.