Spyshots

Conceptcar wordt realiteit: Hyundai Arnejs

Hyundai presenteert in september 2007 de Arnejs, een nieuwe model in het C-segment. De Arnejs is het zustermodel van de Kia Cee´d en werd in september 2006 als conceptcar gepresenteerd op de Autosalon van Parijs. Hyundai test het productiemodel van de Arnejs momenteel in Noord-Zweden.

Toen Hyundai de Arnejs conceptcar in Parijs presenteerde stak de Koreaanse autofabrikant het niet onder stoelen of banken; dit is een zeer realistische voorbode van een nieuwe Hyundai. En daarmee liet Hyundai alvast een preview zien van een nieuw model in het C-segment. De Arnejs is het zustermodel van de Kia Cee´d en komt begin 2008 bij de dealers te staan.

Europees model
De Arnejs is speciaal ontworpen voor de Europese markt. In het Duitse ontwikkelingscentrum van Hyundai werd de auto ontworpen en geheel ontwikkeld. De Koreanen mikken met dit nieuwe model op de markt waarin ook de Focus, Astra en Golf actief zijn. Uiteraard zal ook de Cee´d een concurrent vormen.

IAA Frankfurt 2007
Behalve een vijfdeurs Arnejs komt Hyundai ook met een stationwagon, een Coupé-Cabriolet en een sportieve versie. Nieuwe benzine- en dieselmotoren zullen het model aandrijven. Zoals gezegd presenteert Hyundai de Arnjes op de IAA in Frankfurt (september 2007) en begin 2008 staat het model bij de dealers. Het design zal grotendeels overeenkomen met de conceptcar.

Gerelateerde artikelen

Hyundai gaat toch voor compleet nieuwe i40

Spyshots
> Artikel lezen

Audi en Hyundai storten zich samen op brandstofcel

Autonieuws
> Artikel lezen

Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20

Autonieuws
Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20
> Artikel lezen

Dit betaal je voor Hyundai's waterstof-SUV, de Nexo

Autonieuws
> Artikel lezen

Basketbalteams opgelet! Dit is de Hyundai Palisade

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.