Spyshots

Nieuwe BMW M3 is productieklaar!

BMW is klaar voor de introductie van de compleet nieuwe M3. Al ruim een jaar lang duiken er gecamoufleerde prototypes op. Afgelopen week wist onze fotograaf een productierijp exemplaar vast te leggen. De witte M3 Coupé op de foto´s laat nog weinig twijfels onbevestigd.

De nieuwe M3 is de eerste 3-serie die wordt aangedreven door een V8. De motor is ontwikkeld op basis van de V10 die de M5 en M6 aandrijft en levert ruim 400 pk. Daarmee weet de M3 in ongeveer 5 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten. De topsnelheid zal begrensd zijn op 250 km/h. Het vermogen wordt overgebracht op de achterwielen middels een handgeschakelde zesbak en de nieuwste generatie van de SMG-automaat. Mogelijk zal de sequëntiele SMG-automaat voorzien zijn van zeven verzetten.

M-familie
Aan de buitenzijde is de M3 duidelijk herkenbaar als een lid van de M-familie. Geheel in lijn met de M5 en M6 is het model voorzien van een forse voorbumper met een grote luchtinlaat. Het rooster en M-logo in de voorschermen en de dubbele uitlaatpijpen zijn eveneens kenmerkend voor BMW´s M-modellen.

Voorjaar 2007
Op basis van deze spyshots hebben wij een computertekening gemaakt van het uiteindelijke productiemodel. De laatste foto laat dan ook duidelijk zien hoe de M3 Coupé in het voorjaar van 2007 bij de dealers zal staan.

Gerelateerde artikelen

Goedmakertje: BMW M4 Cabrio 30 Jahre Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

Hangen in de bocht met de BMW M8 Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

BMW M5 zet duizelingwekkend driftrecord van liefst 8 uur

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.