Spyshots

Open supersporter: BMW M3 Coupé-Cabriolet

Deze foto´s zijn het bewijs dat BMW behalve met een M3 Coupé ook met een M3 Coupé-Cabriolet op de markt zal komen. De ruim 400 pk sterke V8 in het vooronder van de M3 Coupé-Cabriolet maakt de auto tot één van de snelste cabrio´s in zijn klasse.

Op de Autobahn in de omgeving van Munchen werd deze BMW M3 Coupé-Cabriolet betrapt. Dat het model zou komen was al min of meer bekend, maar een officiële bevestiging is er vanuit BMW nog nooit gekomen. Deze foto´s bewijzen de komst van de open sportauto.

Ruim 400 pk sterke V8
De nieuwe M3 is de eerste 3-serie die wordt aangedreven door een V8. De motor is ontwikkeld op basis van de V10 die de M5 en M6 aandrijft en levert ruim 400 pk. Daarmee weet de M3 in ongeveer 5 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten. De topsnelheid zal begrensd zijn op 250 km/h. Het vermogen wordt overgebracht op de achterwielen middels een handgeschakelde zesbak en de nieuwste generatie van de SMG-automaat. Mogelijk zal de sequëntiele SMG-automaat voorzien zijn van zeven verzetten.

M-familie
Aan de buitenzijde is de M3 duidelijk herkenbaar als een lid van de M-familie. Geheel in lijn met de M5 en M6 is het model voorzien van een forse voorbumper met een grote luchtinlaat. Het rooster en M-logo in de voorschermen en de dubbele uitlaatpijpen zijn eveneens kenmerkend voor BMW´s M-modellen.

Coupé-Cabriolet eind 2007 leverbaar
In het voorjaar van 2007 staat de M3 Coupé bij de dealers. De Coupé-Cabriolet zal tegen het einde van 2007 leverbaar worden.

Gerelateerde artikelen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.