Spyshots

Ford Focus RS krijgt 300 pk!

Laat u niet verleiden door het relatief normale uiterlijk van deze Focus ST-testauto. Dit betreft namelijk niet de Focus ST, maar de splinternieuwe Focus RS. Toen de auto van de Nürburgring kwam rijden viel hij ten prooi aan onze fotograaf.

Enige tijd geleden is het project van de Focus RS weer uit de ijskast gehaald. Het project had een tijd stilgelegen, maar de ontwikkeling is inmiddels weer in volle gang. Bij de uitrit van de Nürburgring werd deze Focus RS op de gevoelige plaat gelegd. Het uiterlijk doet suggereren dat het hier om een gewone Focus ST gaat, maar niets is minder waar. Wie aandachtig kijkt ziet dat dit model een grotere luchtinlaat heeft en ook de voorste remschijven zijn van fors formaat. Humoristisch als Ford is proberen ze ons om de tuin te leiden met een ´TDCI´-badge op de kofferbak. Maar nee Ford, wij trappen er niet in. Dit is geen dieselversie van de ST, maar de supersnelle RS.

Afgeleid van de Focus WRC
Dat de testrijders van Ford niet blij waren met de aanwezigheid van onze fotograaf wordt duidelijk als de middelvinger wordt opgestoken en het gaspedaal vol tegen de bodem wordt getrapt. En vooral met dat laatste bevestigen zij nogmaals dat dit geen ST TDCI is, maar de nieuwe RS. De 300 pk sterke motor klinkt heerlijk en haalt het rallygevoel naar boven. Uiteraard wordt het vermogen overgebracht op alle vier de wielen en samen met de dump valve die klinkt bij het overschakelen is de Focus RS een rechtstreekse afgeleide van de Focus WRC. En daarmee een directe concurrent van de Mitsubishi Lancer Evo.

Gerelateerde artikelen

Mountune stopt Ford Focus RS meer pk's toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Een nieuwe Focus, een nieuwe Ford RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Team Sky volgt Tour in snelle Focus RS

Autonieuws
Team Sky volgt Tour in snelle Focus RS
> Artikel lezen

Hebbeding: Drift Stick in je Ford Focus RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Zowaar, Ford Focus RS kan nog scherper

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.