Spyshots

BMW X6: Crossover van Coupé en SUV

In de omgeving van München werd het eerste levensteken van de BMW X6 vastgelegd. Een zwaar gecamoufleerd prototype reed in de buurt van BMW´s ontwikkelingscentrum de eerste testronden op de openbare weg. Dat de BMW X6 er komt is nu een feit!

Er wordt al langer gesproken over uitbreiding van de modellijn van BMW. Geruchten over een MPV-achtig model doen al geruime tijd de ronde. Maar BMW lijkt het toch over een andere (lees: betere) boeg te gooien. De autofabrikant uit München komt met een crossover die de stylingkenmerken van een SUV en een coupé met elkaar moet verenigen. Daarmee zal de X6 min of meer een concurrent worden voor de R-klasse van Mercedes.

Zware camouflage
Het zwaar gecamoufleerde prototype doet weinig onthullen over het ontwerp van de X6. Het model is in ieder geval langer en lager dan de nieuwe X5. Binnenin wordt vermoedelijk plaats gemaakt voor vier personen die elk beschikken over een luxueuze stoel. Wij verwachten krachtige motoren en een sportief rijgedrag zoals we dat van BMW gewend zijn.

2008
De BMW X6 staat op de planning voor 2008. Het model wordt vermoedelijk begin 2008 onthuld en zal tegen het einde van dat jaar bij de dealers staan.

Gerelateerde artikelen

M Performance injecteert sportiviteit in BMW X6

Autonieuws
BMW X6 M Performance
> Artikel lezen

Jules Deelder zou trots zijn: BMW X5 & X6 M Black Fire Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW X5 M en X6 M breken los!

Autonieuws
Nieuwe BMW X5 M en X6 M breken los!
> Artikel lezen

Prijzen BMW X5 M en X6 M flink gedaald

Autonieuws
BMW X5 M X6 M prijzen
> Artikel lezen

BMW X5 en X6 in M Performance-kledij

Autonieuws
BMW X5 en X6 in M Performance-kledij
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.