Spyshots

Nieuwe Mazda2 wordt een hatchback

Bij Mazda staat er een compleet nieuwe Mazda2 op stapel. Het compacte model dat destijds de Demio opvolgde slaat een compleet nieuwe weg in. De Mazda2 zal niet langer een kleine MPV zijn, maar wordt een hatchback die in eerste instantie als driedeurs op de markt komt.

In 2002 kwam de Mazda2 op de markt. Het model was de opvolger voor de Demio en werd een groot succes. De Mazda2 sloeg vooral in Europa goed aan. Ondanks het succes van het model komt Mazda met een geheel andere opvolger. Het is niet langer een kleine MPV, maar de nieuwe Mazda2 wordt een hatchback.

Eerste prototype gespot
Het eerste prototype is inmiddels op de gevoelige plaat gelegd. De auto werd voor het eerst op de openbare wegen van Duitsland aan wat testen onderworpen. De Mazda2 is nog zwaar gecamoufleerd maar de hoofdlijnen zijn al zichtbaar. Daarmee word ook dudelijk dat het model een meer Europese vormgeving gaat krijgen. Vooral het interieur lijkt er sportief en Europees uit te zien.

Fiesta-basis
Net als zijn voorganger is ook de nieuwe Mazda2 gebaseerd op de Ford Fiesta. Dat betekent dat ook de motoren deels van Ford afkomstig zijn. Wij verwachten de nieuwe Mazda2 in de zomer van 2007 bij de dealers. De introductie staat gepland voor de Autosalon van Genève.

Gerelateerde artikelen

De nieuwe Mazda2 staat Barcelona goed

Fotogalleries
De nieuwe Mazda2 staat Barcelona goed
> Artikel lezen

Nieuwe Mazda2 al te bezichtigen in R’dam

Autonieuws
Nieuwe Mazda2 al te bezichtigen in R’dam
> Artikel lezen

Dit kost de nieuwe Mazda2 op z'n minst

Autonieuws
Mazda2 krijgt prijskaartje
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.