Spyshots

SUV van Ford komt in 2008

Ford zal in het najaar van 2007 voor het eerst een Europese SUV presenteren. De SUV van Ford moet de concurrentie aangaan met onder meer de nog te presenteren Volkswagen Tiguan. De Focus C-Max op de foto´s dient momenteel als testauto voor de nieuwe SUV.

Het kon niet uitblijven dat Ford ook met een compacte SUV op de markt zou komen. Het merk is bezig met een enorme vernieuwingsslag en een SUV kan daarbij tegenwoordig niet meer uitblijven. Helemaal als we kijken naar het feit dat ook de concurrentie nagenoeg allemaal een SUV in het gamma heeft. Volkswagen komt met de Tiguan, Peugeot met de 7007 en Citroën met de C-Crosser. Voor Ford reden genoeg om ook een compacte SUV te presenteren specifiek voor de Europese markt.

Iosis X
Op de Autosalon van Parijs gaf Ford alvast een voorzetje in de goede richting. De Iosis X conceptcar toonde hoe Ford het Kinetic Design toe kan passen op een SUV. Het is dan ook mogelijk dat er wat designelementen van de Iosis X zullen worden gebruikt in het uiteindelijke productiemodel. Wat design betreft is dat echter nog een grote verrassing. Mede ook door het feit dat Ford op dit moment nog test met een zogenaamde ´mule´. Daarbij is de carrosserie van de C-Max op het onderstel van de SUV geplakt. Hierdoor kan Ford testen uitvoeren zonder dat wij enig idee hebben hoe de SUV eruit komt te zien. Ondanks het gebruik van een mule hebben wij op basis van Ford´s huidige designbeleid en modellengamma een computertekening gemaakt van hoe de SUV eruit kan komen te zien.

Voorjaar 2008 bij de dealers
Vermoedelijk presenteert Ford hun SUV op de IAA in Frankfurt die in het najaar van 2007 wordt gehouden. In het voorjaar van 2008 staat de SUV bij de dealers.

Gerelateerde artikelen

Ford Vignale-trim voor S-Max, Edge en Kuga

Autonieuws
Vignale-trim voor Edge, Kuga & S-Max
> Artikel lezen

Ford maakt beginnetje met nieuwe Kuga

Spyshots
> Artikel lezen

Ford Kuga visueel en technisch opgefrist

Autonieuws
Facelift Ford Kuga vooral technisch van aard
> Artikel lezen

Ford presenteert gefacelifte Escape annex Kuga

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.