Spyshots

Dit is de nieuwe Mercedes C-klasse!

Dit zijn de allereerste foto´s van de nieuwe Mercedes C-klasse. Nog voordat de auto door de mensen van Mercedes kon worden gecamoufleerd was onze fotograaf erbij. De foto´s tonen de achterkant van de nieuwe C-klasse in een productierijp stadium.

Al maanden lang duiken er prototypes op van de nieuwe Mercedes C-klasse. In de buurt van de Mercedes-fabrieken, op de Nurburgring en in de Nevada werden gecamoufleerde prototypes op de gevoelige plaat gelegd. Hoe dichter we richting de introductie van het model komen, hoe minder camouflage de prototypes dragen. En zelfs voordat het model gecamoufleerd kon worden werden deze foto´s genomen. De foto´s tonen de nieuwe C-klasse zonder enige vorm van camouflage en verhullen daarmee geen enkel detail meer van de achterzijde. De voorkant is nog niet ongecamoufleerd gefotografeerd, maar de introductie van het model zal dan ook niet lang meer op zich laten wachten. In maart staat de nieuwe C-klasse op de Autosalon van Geneve. Niet veel later staat het model bij de dealers. De eerste officiele foto´s vanuit de fabrikant zullen spoedig volgen.

Sedan, Estate, Coupé & Cabriolet
Zoals gezegd zal het model in het voorjaar van 2007 debuteren. Na de officiële presentatie op de Autosalon in Genève zal Mercedes het model kort daarna de showrooms binnen rijden. Een half jaar later zal ook de Estate volgen. Dit model staat gepland voor het einde van 2007. Behalve de sedan en stationwagon zullen er ook een coupé en een cabriolet volgen. Uiteraard zullen die onder de naam CLK worden gepositioneerd.

Motorengamma
Het motorengamma zal zeer uitgebreid zijn. Het instapmodel is de viercilinder 1.8 liter motor waarvan het vermogen per type zal variëren van 150 tot 190 pk. Verder zien we een 2.5 en 3.0 liter V6 met respectievelijk 210 en 270 pk. Echt lekker is natuurlijk het topmodel dat wordt gevormd door de AMG-versie. Om concurrentie te kunnen bieden aan de Audi RS4 en nieuwe BMW M3 verwachten wij dat de C-klasse AMG niet minder dan 400 pk zal overbrengen op de wielen. Uiteraard zorgt een V8 voor die krachtopwekking. Zeer belangrijk voor de C-klasse is uiteraard het dieselgamma. De nieuwe 3.0 liter dieselmotor zal dan ook in de C-klasse worden geleverd.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu al facelift voor Mercedes C-klasse?!

Spyshots
Nu al facelift voor Mercedes C-klasse?!
> Artikel lezen

Snelle facelift Mercedes C-klasse lijkt vooral technisch te zijn

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Facelift voor Mercedes-Benz C-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé

Tuning & styling
Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.