Spyshots

Heetste TT allertijden: Audi TT RS

De testwerkzaamheden van de heetste Audi TT zijn begonnen. Vlabij de Nürburgring kreeg onze fotograaf dit prototype voor de lens. Het topmodel van de TT krijgt naar alle waarschijnlijkheid de toevoeging RS en zal ongeveer 350 pk op de weg brengen.

Van de vorige generatie TT is geen S of RS topmodel gekomen. Maar Audi komt met de nieuwe generatie van de TT wel met een supersportief topmodel. De TT gaat waarschijnlijk de RS-badge dragen. Uiterlijk zal de auto te herkennen zijn aan een flinke voorspoiler, carbon achterspoiler en 19 inch lichtmetalen wielen. Ook de high-performance remmen met RS-badges op de remklauwen verraden de sportieve inborst van de TT RS.

Sportinterieur
Binnenin zal het interieur een extra sportieve touch krijgen. Veel aluminium accenten, met leer beklede sportstoelen en diverse badges zullen het interieur van de TT RS doen onderscheiden van zijn minder vermogende broers.

350 pk vijfcilinder
Onder de motorkap komt voor het eerst in tien jaar tijd weer een vijfcilinder. De 2.5 liter vijfcilinder zal zijn voorzien van een dubbele turbo en niet minder dan 350 pk over brengen op de weg. Uiteraard wordt de TT RS voorzien van quattro-vierwielaandrijving om het vermogen in goede banen te leiden. Behalve deze nieuwe vijfcilinder komt ook de 3.6 liter V6 uit de Volkswagen Touareg beschikbaar voor de TT.

Zomer 2008
Niet eerder dan 2008 komt de Audi TT RS bij de dealers. De presentatie staat mogelijk gepland voor de IAA in Frankfurt die in september 2007 wordt gehouden.

Gerelateerde artikelen

Abt pompt Audi TTS op tot 370 pk

Tuning & styling
Abt TTS
> Artikel lezen

Sportief figuurtje: Audi TT S line competition

Autonieuws
Sportief figuurtje: Audi TT S line competition
> Artikel lezen

Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts

Autonieuws
Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts
> Artikel lezen

Visueel verlekkeren: Audi TT clubsport turbo concept

Fotogalleries
Audi TT clubsport turbo concept
> Artikel lezen

'Honkbal'-leder maakt comeback in bijgepunte Audi TT (Roadster)

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.