Spyshots

Nieuwe Jeep Cherokee met groot open dak

Halverwege 2007 zal Jeep de nieuwe Cherokee de showrooms binnenrijden. Het model debuteert op de NAIAS in Detroit (januari 2007) en is voorzien van een bijzondere optie. Het model is namelijk leverbaar met een compleet te openen stoffen dak.

De nieuwe Jeep Cherokee heeft veel weg van de Dodge Nitro. Het model is veel hoekiger vormgegeven dan zijn voorganger en krijgt daardoor een extra stoere uitstraling. Het front wordt uiteraard gekenmerkt door de zevensleufs Jeep-grille. Van opzij vallen de overeenkomsten met de Dodge Nitro en de Jeep Commander op. De hoekige lijnen, vrij grote ramen en de robuust ogende dakrails bepalen het beeld. Aan de achterzijde valt op dat het reservewiel van de achterklep is verdwenen. Verder is zichtbaar dat de achterruit separaat is te openen van de achterklep.

Stoffen dak
Opvallend is het dak van de nieuwe Cherokee. Onze fotograaf stond op een verhoging bij het maken van deze foto´s en daardoor is het dak goed zichtbaar. Dat is namelijk bijna geheel te openen. De nieuwe Cherokee versterkt daardoor het vrijheidsgevoel, iets dat bij Jeep hoog in het vaandel staat. Het maakt de nieuwe Cherokee een klein beetje tot een terrein-cabriolet.

Interieur
Dankzij onoplettendheid van de testrijders heeft onze fotograaf ook een foto kunnen maken van het interieur. Ondanks dat dit nog is volgehangen met testapparatuur valt op dat het interieur typisch Jeep is. Het ziet er robuust uit.

Motoren
Jeep zal de Cherokee gaan leveren met een tweetal V6-motoren. Het betreft een 3.7 liter en een 4.0 liter. Een dieselmotor komt eind 2007 of mogelijk begin 2008. Tevens is de Cherokee voorzien van stability control en hill descent assist. Met de off-road capaciteiten zal het ongetwijfeld dik in orde komen. Het is immers een Jeep in hart en nieren.

NAIAS Detroit
Na de officiële presentatie van de nieuwe Cherokee op de NAIAS in Detroit staat het model tegen het einde van 2007 bij de Europese dealers. In de zomer van 2007 start de productie. De Amerikaanse markt zal uiteraard de primeur hebben.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Jeep Cherokee onconventioneel gestyled

Autonieuws
Nieuwe Jeep Cherokee onconventioneel gestyled
> Artikel lezen

World Car Award finalisten bekendgemaakt

Autonieuws
World Car Award finalisten bekendgemaakt
> Artikel lezen

Ook Jeep Cherokee heeft een vanafprijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.